Filmové události #41/20: Doctor Strange se objeví v novém Spider-Manovi a HBO Max nabídne hned několik verzí Green Lanterna

Světy superhrdinů se rozrůstají.
 
 
Benedict Cumberbatch a Tom Holland budou opět společně na filmovém plátně. Novinky přinesl i chystaný seriál o hrdinovi Green Lanternovi. Jsou tu také první fotografie k druhé řadě Zaklínače. Netflix pak chystá vlastní verzi Alenky v říši divů. Trailer nabídl snímek Mank sledující zrod Občana Kanea. V ukázce se představil i Ryan Reynolds coby Free Guy. A je tu i klip k muzikálu Pan Jangle a vánoční dobrodružství. Nová bondovka i Jurský svět pak dostaly odklad. V Česku budou opět uzavřena kina. Změny se dotkly i filmových festivalů.

#41/20

Spider-Man 3 je sice zatím v nedohlednu, ale už nyní je, s neustálým přívalem nových informací ohledně snímku, jasné, že se mají fanoušci na co těšit. V minulém týdnu potvrdili tvůrci návrat záporáka Electra v podání jeho původního představitele Jamieho Foxxe. Nyní se k obsazení přidává i Benedict Cumberbatch coby Doctor Strange, který má posloužit jako jistý mentor pro Spider-Mana.

Konkurenční DC pak naopak chystá seriál v koprodukci s HBO Max, kde bude také vysílán. Jednat se má o pořad zaměřený na hrdinu jménem Green Lantern (už dříve o něm byl natočen snímek s Ryanem Reynoldsem v hlavní roli). V uplynulém týdnu byl odkryt tvůrčí tým, který sestává ze Setha Grahame-Smitha a Marca Guggenheima. Dějově by se pak měl zaměřit na více Green Lanternů, neboť v komiksech tento post zastávalo více postav. Fanoušci se tak mohou těšit na bohatou škálu hrdinů.

Poněkud netradičním hrdinou je pak Zaklínač, kterého pro Netflix ztvárňuje Henry Cavill. Tvůrci v uplynulém týdnu nabídli první fotografie k druhé řadě, na kterých je možno vidět titulního protagonistu v nové zbroji a jiné známé postavy.

(Foto: The Witcher, Netflix)

Netflix pak také uvedl, že chystá vlastní verzi příběhu o Alence v říši divů. Detaily o ději a jeho provedení sice zatím známé nejsou, bylo však oznámeno, že hlavní roli si zahraje Sabrina Carpenter. Ta má snímek i koprodukovat, podobně jako to dělala Millie Bobby Brown u netflixovy Enoly Holmes.

Do netflixovské třetice tu pak máme i první ukázku k jeho chystanému filmu jménem Mank. Ten se má zabývat vznikem kultovního snímku Občan Kane. Režie se zde ujal David Fincher a herecké obsazení čítá jména jako Gary Oldman, Amanda Seyfried, Lily Collins nebo Charles Dance. Mank má vstoupit na Netflix 4. prosince.

S trailerem pak přišla i akční dobrodružná komedie Free Guy. Zde se v titulní roli představuje Ryan Reynolds coby bankovní úředník, který jedno dne zjišťuje, že žije v počítačové hře. Snímek by pak měl vstoupit do kin již začátkem prosince.

Klip také předvedl fantasy muzikál Pan Jangle a vánoční dobrodružství, který sleduje oživení imaginárního světa jednoho hračkáře a jeho vnučky. Objevit se zde pak mají Forest Whitaker, Keegan-Michael Key, Hugh Bonneville, Phylicia Rashad nebo Ricky Martin.

Jenže vše není tak veselé, jak se zdá. Mnoho očekávaných filmů totiž také dostalo odklad z důvodu pandemie covidu-19. Novou bondovku, Není čas zemřít, tak uvidíme až příští rok na jaře. Duna se posnula o celý rok, až na říjen 2021. Batmana v podání Roberta Pattinsona se dočkáme až v roce 2022, stejně jako čtvrtého Jurského světa. A Wonder Woman 1984 se možná po všech peripetiích přesune na streaming.

Po zhoršení situace na našem území pak byla také zavedena nová opatření. Mezi ně patří i uzavření kin od 12. října. To by prozatím mělo trvat dva týdny, ale jisté není nic. Vlivem toho byla také odsunuta premiéra očekávaného dokumentu Olgy Špátové o Karlu Gottovi.

Vliv to také mělo na chystané filmové festivaly. Situace se tak dotkla festivalu dokumentárních filmů Ji.hlava, který nakonec poběží v digitální podobě, odstartovat by měl 27. října. Zahájení Mezinárodního festivalu outdoorových filmů v Ostravě pak sice v pátek proběhlo za zpřísněných opatření a během víkendu ještě měli návštěvníci šanci zhlédnout některé snímku, zbytek akce se však od 12. října přesune na pozdější termíny.

(Úvodní foto: The Witcher, Netflix, Doctor Strange, Marvel Studios) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací