Coronation (2020)

Režie:

Premiéra v ČR: 27. 10. 2020 festival ()

Synopse: Byrokratická mašinerie čínského politického systému rychle a efektivně zpomalila šíření koronaviru již v počátcích krize, ovšem za cenu ještě důslednější kontroly a omezování práv svých občanů. Snímek otevírá otázku, zda je v době pandemie důležitější zachování osobní svobody jednotlivců, nebo ochrana zdraví celé společnosti. Syrové záběry tajně natočené amatérskými kameramany ukazují realitu života v uzavřeném Wuhanu, jeho vylidněných ulic a přísně střežených zdravotnických zařízení. Do jaké míry může stát zasahovat do života svých občanů, je-li v sázce celosvětová humanitární katastrofa?

Recenze:
Neblahá situace, kterou v současnosti žije celý svět, odstartovala již v prosinci loňského roku v čínském městě Wu-chan, kde se tehdy poprvé objevil nový neznámý virus, později odborníky a médii pojmenovaný jako covid-19. Ten se později rozšířil do skoro všech zemí světa a v této chvíli probíhá jeho tzv. druhá vlna.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací