Speciální on-line edice festivalu Das Filmfest odstartuje v pondělí a nabídne i projekce zdarma

Festival německy mluvených filmů bude trvat sedm dnů.

Obvyklý termín Das Filmfestu je říjen. Vzhledem k aktuální situaci se poprvé po patnácti letech na podzim roku 2020 festival německy mluvených filmů konat nemohl. Organizátoři proto připravili pro všechny fanoušky speciální týdenní on-line edici, která začíná již v pondělí 8. února 2021.

Během sedmi dnů (8. a 14. 2. 2021) budou moci diváci na platformě DAFilms.cz zhlédnout komorní výběr z aktuální hrané i dokumentární filmové tvorby Německa, Rakouska a Švýcarska. Vybrané snímky navíc doplní úvodní slovo režiséra či on-line rozhovory. Jednotlivé tituly budou přístupné vždy po dobu 48 hodin, a to vždy od 19:00 hodin. Připraveny jsou i dva bonusy. Jedním z nich je drama Ruch a šum venkova, které bude k dispozici po celou dobu konání festivalu. Druhým bonusem jsou projekce zdarma. Každý ze snímků může prvních 100 diváků zhlédnout zdarma, ostatní za poplatek 99 Kč.

V programu on-line festivalu německy mluvených filmů Das Filmfest najdeme například svižný a humorný snímek Téměř dokonalá tajemství s herci, které dobře známe ze série Fakjů pane učiteli, dokumentární film Chléb Haralda Friedla, černou komedii o milostném trojúhelníku Klikaři či rakouské drama Oskar a Lili, které festival otevírá.

(Foto: Téměř dokonalá tajemství, Constantin Film Produktion) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací