Filmové události #06/21: Známe nominace na Zlaté glóby i SAG Awards

Sezóna filmových ocenění je v plném proudu.

V uplynulém týdnu byly představeny nominace na Zlaté glóby. Připojily se k nim i Screen Actor Guild Awards. Režisér Black Panthera pak chystá pro Disney+ pořad z prostředí Wakandy. Herec Idris Elba zase připravuje animovaný thriller pro streamovací stanici Crunchyroll. Jon M. Chu se ujme filmového zpracování muzikálu Wicked. Je tu také trailer k pokračování Cesty do Ameriky. A na závěr smutná zpráva, opustil nás herecký velikán Christopher Plummer.

#06/21

Uplynulý týden byl ve znamení filmových a televizních ocenění. Tento trend započali nominace na letošní Zlaté glóby, které byly oznámeny ve středu 3. února. Nejvíce nominací pak získal snímek Mank a seriál Koruna. Loňský rok byl silně poznamenán covidem-19, který značně ovlivnil i filmový průmysl. I tak však přinesl mnohé památné výkony a momenty. Zajímavostí tak může být, že například Sacha Baron Cohen se utká o sošku hned ve dvou hereckých kategoriích, štěstí mu totiž přineslo jak pokračování Borata, tak drama Chicagský tribunál. Podobně je na tom mladá herečka Anya Taylor-Joy, která zabojuje jak ve filmové sekci (za snímek Emma.), tak té seriálové (pořad Dámský gambit). Za zmínku pak také stojí, že zesnulý Chadwick Boseman dostal posmrtnou nominaci za svůj výkon ve filmu Ma Rainey – matka blues. Zlaté glóby pak budou rozdány poslední únorový den a ceremoniálem provedou komičky Tina Fey a Amy Poehler.

Hned následující den pak byly vyhlášeny i nominace na Screen Actors Guild Award (SAG). Zde jsou oceňováni pouze herci, ansámbly a kaskadérské výkony, a to jak ve filmech, tak seriálech. Nominace se tak mnoho nelišily od těch ve Zlatých glóbech. Za zmínku stojí opět Chadwick Boseman, který byl tentokráte za své herecké výkony nominován posmrtně hned dvakrát, jednou za Ma Rainey – matka blues, podruhé za Bratrstvo pěti. Ceny pak budou předány 4. dubna.

Dosti však už k filmovým a televizním ocenění, přesuňme se teď do světa Marvelu, který se rozšíří o nový seriál na Disney+. To už má naplánované několik pořadů Marvelu, z nichž první (WandaVision) už je aktuálně vysílán. Novinkou však je údajně chystaný seriál o Wakandě, tedy zemi hrdiny Black Panthera, jehož režie by se měl ujmout Ryan Coogler, který stojí za zmíněným filmem. Detaily však zatím nejsou známy.

V MCU se pak objevoval i Idris Elba coby Thorův vševidoucí pomocník Heimdall. Elba však má nyní jiné plány. Chystá totiž se svou manželkou a jejich produkční společností Green Door Pictures animovaný seriál Dantai. Mělo by se jednat o thriller, který bude k vidění na streamovacím kanálu Crunchyroll, jenž vysílá především anime obsah.

Již dávno pak bylo oznámeno, že se chystá filmová adaptace broadwayského muzikálu Wicked (u nás známého jako Čarodějka), který se inspiruje Čarodějem ze země Oz. Nově však tento snímek konečně dostal režiséra, kterým je Jon M. Chu. Ten má na svědomí například Šíleně bohaté Asiaty nebo Podfukáře 2.

Samozřejmě by to pak nebyl týden bez trailerů. Jeden si pro nás připravila i komedie Coming 2 America. Jedná se o pokračování snímku Cesta do Ameriky z roku 1988 s Eddiem Murphym v hlavní roli. Očekávaný sequel pak bude k vidění na Amazon Prime Video od 5. března.

A na závěr jedna smutná zpráva. Na sklonku minulého týdne zemřel ve věku jednadevadesáti let herec Christopher Plumer. Mezi jeho nejznámější díla patří snímky jako například Za zvuků hudby, Návrat Růžového pantera, Vražda na úrovni, Imaginárium Dr. Parnasse, Muži, kteří nenávidí ženy nebo nejaktuálněji krimikomedie Na nože. V roce 2017 pak slavně nahradil v dokončovaném filmu Všechny prachy světa Kevina Spaceyho, který byl obviněn ze sexuálního obtěžování. Plummer se pak v roce 2012 stal nejstarším hercem, který kdy dostal Oscara, když byl oceněn za svou roli v díle Začátky.

(Úvodní foto: Ma Rainey – matka blues – Netflix, Emma. – Focus Features) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací