Hlas lásky (2020)

Režie:
Premiéra v ČR: 18. 11. 2021 ()

Synopse: Filmová fikce volně inspirována životem pěvecké superhvězdy Céline Dion.

Quebec, 60. léta 20. století. Sylvette a Anglomard se radují ze svého čtrnáctého dítěte, holčičky Aline. Ve skromné rodině všichni žijí hudbou. Když pak hudební producent Guy Claude objeví Aline a její jedinečný hlas, vyvstane mu v hlavě jediný cíl – udělat z Aline nejlepší zpěvačku na světě. Podporována rodinou i Guy-Claudem, se kterým ji pojí více než přátelské city, se mladá pěvkyně vydává na neobyčejnou životní cestu.

Recenze:
Životopisné filmy slavných hudebníků jsou v posledních letech malé terno, které díky obrovskému úspěchu nedávného Bohemian Rhapsody dostávají od producentů častěji zelenou. Po Freddiem Mercurym a předloňském Rocketmanovi tak přichází na řadu Hlas lásky, snímek volně inspirovaný životem a kariérou fenomenální zpěvačky Céline Dion, který v rámci 24. ročníku uvede Festival francouzského filmu. Volná inspirace je však poměrně nadsázkou, fascinace zpěvačkou je v podání režisérky, scénáristky a zároveň představitelky hlavní role Valérie Lemercier opravdu znát.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací