Filmové události #19/22: Úspěšně proběhl Star Wars den, spor mezi Amber Heard a Johnnym Deppem se vyhrocuje

První fotografie tu jsou ke třetím Strážcům Galaxie i nové řadě Umbrella Academy.

Letošní Star Wars den je za námi, přinesl nový klip k pořadu Obi-Wan Kenobi. První trailer nabídl i thriller To nic, drahá. A v oficiální ukázce se představil Jan Žižka. Petice na odstranění Amber Heard z druhého Aquamana roste. Natáčení třetího pokračování Strážců Galaxie je v plném proudu, dokazují to i první fotografie. Ty zveřejnili i tvůrci seriálu Umbrella Academy. V Praze se chystá Nordfest. Na závěr pak smutná zpráva, zemřela Meda Mládková.

#19/22

Květen je tu a s ním i tzv. Star Wars den, který se každoročně slaví 4. května, tedy anglicky May the 4th. Jako již vždy přinesl tento sci-fi svátek plno novinek z daleké, předaleké galaxie. V rámci toho tak byl představen i první oficiální trailer na chystaný pořad Obi-Wan Kenobi, který již 27. května odvysílá Disney. Seriál se bude točit především kolem titulní postavy, tuto roli si zde pak zopakuje Ewan McGregor. Vedle něj se vrátí i Hayden Christensen jako Anakin Skywalker/ Darth Vader a další postavy.

První ukázku nabídl i psychologický thriller To nic, drahá. Ten pojednává o Alici, ženě v domácnosti v 50. letech, která žije se svým manželem v na oko dokonalém vztahu. Záhy však Alice začíná zjišťovat, že jeho okouzlující společnost možná skrývá znepokojivá tajemství. Režie se zde ujala Olivia Wilde, v hlavních rolích se pak objeví Florence Pugh, Harry Stiles, Chris Pine a další. Premiéru má pak snímek naplánovanou na letošní září.

A je tu i jeden český klip. Ten se vztahuje k dlouho připravovanému a očekávanému Janu Žižkovi režiséra Petra Jákla. Ten se zabývá titulním husitským vojevůdcem a nabízí hvězdné světové obsazení. Objeví se zde např. Ben Foster, Michael Caine, Til Schweiger, William Moseley, Karel Roden, Roland Møller, Matthew Goode, Ondřej Vetchý, Marek Vašut nebo Jan Budař a mnozí další. V kinech by se měl tento snímek objevit na podzim.

V posledních týdnech je velmi skloňovanou událostí soudní řízení mezi Johnnym Deppem a Amber Heard, kvůli obvinění ze sexuálního obtěžování a násilí. To již vyústilo v nahrazení Deppa Madsem Mikkelsenem ve Fantastických zvířatech. Mnozí fanoušci tak požadují, aby Amber Heard byla vyhozena ze sequelu Aquamana, a v uplynulých dnech s počet podpisů na on-line petici vyšplhal na 3 miliony. Zda to však něco změní, ještě uvidíme.

Z trochu jiného soudku tu pak máme i první fotografie z probíhajícího natáčení třetího pokračování Strážců Galaxie. V této marvelovce se vracejí oblíbení hrdinové a vedle nich se tu má objevit i nová postava v podání herce Willa Poultera. Ten si zde má zahrát Adama Warlocka, na kterého tvůrci navnadili diváky již v druhém díle Strážců Galaxie.

Fotografie tu jsou i k třetí řadě blížící se Umbrella Academy. Ty sdílel sám herec Tom Hopper, který v Netflix seriálu ztvárňuje jednoho ze sedmičky protagonistů. Na fotografiích jsou k vidění hlavní hrdinové, ale i nové postavy patřící do konkurenční Sparrow Academy. Třetí řada bude na Netflixu k vidění již od 22. června.

Závěrem pak něco z domácích novinek. Kromě traileru k Janu Žižkovi tu máme i novinky k Nordfestu. Tuto přehlídku celovečerních a krátkometrážních severských filmů pořádá distribuční Skandinávský dům, distribuční společnost CinemArt a Komorní kino Evald. Festival pak proběhne od 10. do 19. května.

Na úplný konec pak jedna smutná zpráva. Ve věku 102 let zemřela umělkyně, mecenáška a sběratelka umění Meda Mládková. Díla vystavovala především v Muzeu Kampa, před kterým se v letním divadle hraje i představení založené na jejím životě. Ve hře Meda, kterou bude možné vidět i letos v létě, ztvárňují Mládkovou Pavla Beretová a Tereza Ramba.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací