Život v Heights (2021)

Režie:
Premiéra v ČR: 3. 11. 2021 ()

Synopse: Tvůrce muzikálu Hamilton a režisér snímku Šíleně bohatí Asiati vás zvou na filmovou událost, v níž ulice překypují hudbou a malé sny se stávají velkými... Vůně horké kávy se line vzduchem 181. ulicí, kde kaleidoskop životních snů sdružuje obyvatele pulzující čtvrti Washington Heights. V centru toho všeho je sympatický majitel obchůdku Usnavi (Anthony Ramos), který šetří každý cent ze svého výdělku, přičemž sní a zpívá o lepším životě. Ve filmu Život v Heights se snoubí dynamická hudba a texty Lin-Manuela Mirandy s živým a autentickým vypravěčským stylem režiséra Jona M. Chua.

Recenze:
Usnavi si žije pohodovým životem v newyorské čtvrti Washington Heights po boku svého bratrance Sonnyho, kamaráda Bennyho, tajné lásky Vanessy, dam z místního kadeřnického salonu, Abuely Claudie a spousty dalších latinoamerických přátel a rodiny. Zdá se, že mu nic nechybí. I přesto má však Usnavi sen vrátit se do rodné Dominikánské republiky. Vše se však mění s příjezdem Niny, milované chráněnky celého sídliště, které se jako jedné z mála povedlo probojovat se ven a dostat se až na prestižní Stanford. Avšak nic není tak růžové, jak se může zdát. Každý člen komunity má své vlastní problémy: Benny by rád pryč, Nina se nechce vrátit do školy kvůli rasovým problémům, Vanessa má ambice probít se ve světě módy a kadeřnicím hrozí vystěhování.

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací