Marienbad Film Festival byl otevřen Starou známou písničkou a křtem Sálu Alaina Resnaise

Filmy a hudba ve stínu Lesního mlýna.

Již 7. ročník Marienbad Film Festivalu byl slavnostně zahájen. První festivalový den byl naplněn vzpomínáním, což odráží i letošní motto „Pamatuji si, ale nevzpomínám si na to“.

Čtvrteční odpoledne a letošní zahájení bylo věnováno retrospektivě díla režiséra Alaina Resnaise, díky jehož práci slyšel o Mariánských Lázních (původně Marienbadu) ve Francii a filmovém světě téměř každý. Uveden byl snímek Loni v Marienbadu a festival byl oficiálně zahájen projekcí muzikálu Stará známá písnička. V rámci večera proběhlo i poděkování a přivítání diváků. Úvodního slova se chopila herečka Pavla Beretová. Ředitelka festivalu Zuzana Stejskalová poté prohlásila Marienbad Film Festival za zahájený. Uskutečnil se i slavnostní křest, kdy se Velký sál v Lesním mlýně proměnil v Sál Alaina Resnaise.

Až do neděle 10. 7. 2022 si mohou návštěvníci festivalu vychutnat bohatý filmový program, který je rozdělen do tří sekcí Výběr / Selection, Forum Marienbad a Vzory / Masters. Chybět nebude ani poutavý hudební program, v rámci něhož vystoupí několik umělců, kteří experimentují se zvukem, hrají z grafických partitur nebo propojují hudbu s živými vizuálními performancemi. 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací