Odvrácená strana měsíc (2015)

odvracena_strana_mesice_2015_plakat
Režie:
Premiéra v ČR: 27. 10. 2016 ()

Synopse: Napínavý thriller jako moderní variace na příběh doktora Jekylla a pana Hyda. Drogový experiment uvolní v úspěšném právníkovi potlačované lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Z právníka se stane zabiják a ze zabijáka brzy štvanec. Film byl natočený podle stejnojmenné a velmi úspěšné knižní předlohy a sklidil výborné ohlasy na festivalu v Berlíně.

Hlavní roli ztvárnil Moritz Bleibtreu, který se proslavil ve filmu Lola běží o život, jeho protivníka hraje Jürgen Prochnow známý představitel záporáků v Hollywoodských velkofilmech.

Úspěšný právník Urs je příkladem a hvězdou své profese. Má krásnou kariéru, krásnou a perfektní ženu, krásné a drahé auto, konto naplněné penězi. Sebevražda jeho kolegy s ním ale otřese, vždyť on taky žil takhle skvělý život. Potkává krásnou dívku, která vyznává alternativní způsob života a zúčastní se experimentu s halucinogenními houbičkami. Změna života je ale drastičtější, než se dalo čekat. Drogový experiment v něm uvolní syrové lidské pudy a na povrch se dostane jeho odvrácená strana. Urse ovládne potlačovaná agresivita a dostane se zcela mimo kontrolu.

Civilizovaný právník se promění v člověka hnaného instinkty a v nevypočitatelného zabijáka. Utíká do lesů, na stopě už mu je ale policie a také pomstychtivý protivník.

Hlavní tváře filmu jsou dobře známé i českým divákům. Moritz Bleibtreu, který skvěle hraje civilní i divokou polohu své postavy, se proslavil ve filmech Klepání na nebeskou bránu a Lola běží o život, hrál i ve filmech Der Baader Meinhof Komplex, Mnichov, Speed Racer nebo Světová válka Z.

A Jürgen Prochnow? Postačí výčet hollywoodských trháků, kde hrál většinou záporné postavy . . Ponorka, Duna, Policajt z Beverly Hills 2, Soudce Dredd se Slyem, Harrisona Forda chtěl zabít v Air Force One. Hrál v oscarovém spektáklu Anglický pacient,s Madonnou ve filmu Tělo jako důkaz, s Tomem Hanksem v Šifře mistra Leonarda.

Recenze:
Spořádaný občan, milující manžel, úspěšný právník, to vše a mnohem více je Urs. Jednoho dne se však přímo před jeho očima zastřelí jeho kolega. To Ursem naprosto otřese a zhroutí se celý jeho svět. Potkává mladou ženu a dostává se do zvláštní společnosti. Zde zažije, jaké to je, když je člověk pod vlivem omamných látek, konkrétně jde o jistý druh houbiček. Po této zkušenosti se však Urs již nezvratně změní. Začne se chovat zvláštně, je agresivní a sám ani neví pořádně proč. Odkrývá se jeho druhá temná tvář, kterou doteď nikdo, ani on sám, neznal. Ale co když je tato jeho nová tvář vlastně tím, jakým doopravdy vždycky byl?

(photo&video: )

Video



Galerie


Články k filmu

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací