Natáčení filmu o Miladě Horákové se Zurer, Chýlkovou, Gantem či Javorským dospělo do svého závěru

Režisér, scenárista a producent David Mrnka dotočil životopisné drama Milada.
 
 
 
Po jednatřiceti natáčecích dnech štáb odložil kamery, světla a mikrofony a herci historické kostýmy, protože natáčení filmu o Miladě Horákové dospělo do zdárného závěru. Poslední tři dny dotáček životopisného dramatu Milada se konalo v Praze, kde jsme se přímo na place potkali s Ayelet Zurer, Ivanou Chýlkovou a Vladimírem Javorským.

Režisér, scenárista a producent David Mrnka se na natáčení velmi poctivě připravoval. Informace pro filmování sbíral celých deset let a spolupracoval nejen s historiky, ale i s jedinou dcerou Horákových Janou Kánskou.

„Díky velmi talentovanému štábu a hereckému obsazení jsem si moji první režisérskou zkušenost nesmírně užil. Přítomnost dcery Milady Horákové během natáčení tento pocit ještě umocnila a potvrdila smysluplnost našeho záměru. Jsem vděčný všem, kteří do filmu vložili mnoho obětavé práce a úsilí, a doufám, že tento příběh při svém uvedení koncem letošního roku bude rezonovat v divácích po celém světě,“ říká David Mrnka.

Film Milada je inspirován životním příběhem JUDr. Milady Horákové – ženy, která se stala symbolem odvážného boje za svobodu. V hlavní roli uvidíme izraelskou hvězdu se slovenskými kořeny Ayelet Zurer (Úhel pohledu, Muž z oceli, Andělé a démoni). Do role jejího manžela Bohuslava obsadil Mrnka amerického herce Roberta Ganta. V dalších rolích se představí například Aňa Geislerová, Vica Kerekes, Ivana Chýlková, Vladimír Javorský, Alena Mihulová, Marián Mitaš, Tatjana Medvecká, Hana Vagnerová a další.

Slavnostní premiéra filmu Milada je naplánovaná na 31. října 2017. S nasazením do kinodistribuce se počítá od 2. listopadu 2017.

Jak to vypadalo na natáčení v Praze se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu a krátkém videu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací