Filmové události #25/17: Do Varů přijede Uma Thurman, Hra o trůny odhaluje střípky

Sedmá řada jednoho z nejsledovanějších seriálů současnosti přichází.
 
 
 
Hra o trůny vypustila upoutávku prozrazující směr, kudy se sedmá řada vydá. Na karlovarský filmový festival přijedou Uma Thurman a Jeremy Renner kromě již dříve potvrzených hostů. Na festivalu bude mít premiéru i nový dokument Víta Klusáka.

#25/17

Začátek léta v českém prostředí filmově odstartuje Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Ten se blíží a postupně se plní seznam světových hvězd. Nově organizátoři potvrdili účast Umy Thurman (Pulp Fiction, Kill Bill), která dorazí na zahajovací ceremoniál v pátek 30. června. Závěr festivalu navštíví herec a producent Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Mission Impossible). Oba převezmou Cenu prezidenta MFF KV Jiřího Bartošky. Účast již dříve přislíbili Casey Affleck nebo James Newton.

Winter is Coming. Ve skutečnosti ale přichází léto a s ním se blíží sedmá sezona Hry o trůny. Poslední trailer odhaluje víc než předchozí teasery. Kromě dramatické huby a matných záběrů v aktuální upoutávce mluví i dle očekávání stěžejní postavy následující řady. Válka rodů o vedení v Seven Kingdoms vyvrcholí a do toho se ohlašují Bílí chodci. První díl odvysílá BBC 17. července.

Lucasfilm tenhle týden řešil odpadnuvšího režiséra připravovaného spin-offu Star Wars. Po Rogue One vzniká zatím nepojmenovaný sólový film věnovaný Hanu Solovi. Vedení společnosti propustilo měsíc před koncem natáčení dvojici Phil Lord a Chris Miller (společně natočili Lego příběh, 21 Jump Street), jejich vize se prý příliš odchylovala od Hvězdných válek v jejich klasické podobě. Na zbytek natáčení teď dohlédne Ron Howard (Apollo 13, Šifra mistra Leonarda, Rivalové).

Dokumentarista Vít Klusák (Český sen, Matrix AB) přichází s novým filmem. V dokumentu Svět podle Daliborka se věnuje tématu nacionalismu a přibližuje osud „jednoho normálního českého neonacisty“. Hlavní hrdina, sedmatřicetiletý Dalibor bydlí se svou matkou, pracuje jako lakýrník, má novou přítelkyni, a kromě toho je autorem divácky úspěšného videa na Youtube, v němž vystřeluje obuškem. Vít Klusák jej v jeho vidění světa sledoval dva roky a snímek uvádí s podtitulem „portrét něžného neonacisty“. Svět podle Daliborka bude mít premiéru na festivalu v Karlových Varech, do kin se dostane 13. července.

Natočil dokument o Karlu Gottovi, pohádku O perlové panně, režíroval seriály Nováci a Velmi křehké vztahy a řadu dalších televizních inscenací. Jeho posledním filmem tak zůstanou Anglické jahody z roku 2008. Vladimír Drha zemřel ve věku 73 let.

Na DVD a Blu-ray vychází Padesát odstínů temnoty. Erotický thriller natočený podle knižní předlohy L. J. James má obsahovat odvážnější a dráždivější vystřižené scény z verze promítané v kinech, filmová stopáž tak narostla o 13 minut. Pro fanoušky knižní a potažmo filmové trilogie jsou určitě lákadlem i rozhovory s herci a tvůrci a zákulisí natáčení.

Zemřel John G. Avildsen, člověk zodpovědný za ikonické spojení Sylvestera Stallona s Rockym a tvůrce Karate Kida. Producent, kameraman i střihač podlehl rakovině.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací