Zdeněk Troška a Dita Hořínková pokřtili audioknihu Nastydlá strašidla

Křtilo se romanticky, a to polibky.

 
 
Pohádková knížka Nastydlá strašidla spisovatelky Petry Vychytilové se pyšní i audioverzí. Na tvorbě stejnojmenné audioknihy se podílela celá řada profesionálů. Pod hudbou je podepsán Richard Pachman. Knihu namluvili Jan Přeučil s Evou Hruškovou a písničky nazpívaly děti z Kühnova dětského sboru pod vedením sbormistryně Elišky Hrubé Toperczerové.

Všichni zmínění tvůrci si nenechali ujít slavnostní křest ve vinohradské kavárně Faux Pas, který se nesl ve velmi přátelském a předvánočním duchu. Akce se jako kmotři zúčastnili režisér Zdeněk Troška, zpěvačka a herečka Dita Hořínková a její synové, herci Filip a Viktor Antoniovi.

Jan Přeučil, jenž je nejen český filmový a divadelní herec, ale i vysokoškolský pedagog specializující se na výuku rétoriky, se svěřil s malou poznámkou a pochválil knihu Nastydlá strašidla: „Když mě oslavila paní Petra a přečetl jsem si tuto knížku, tak jsem si především uvědomil nádhernou, krásnou češtinu. Krásu jazyka českého. A právě proto si myslím, že je velice důležité, že tato audioknížka vyšla, protože děvčata a kluci, a pochopitelně i rodiče, kteří budou poslouchat, by si měli v dnešní době internetu a sociálních sítích uvědomit, jakou magičnost a moc má slovo a jakou krásu má naše krásná čeština.“

 

 

Anotace audioknihy Nastydlá strašidla:

Pohádkové vyprávění o sedmileté holčičce Anetce a jejích kamarádech – skřítcích, strašidlech a vůbec bytostech mezi nebem a zemí.

Autorka Petra Vychytilová vytvořila svébytný, uvěřitelný pohádkový svět, který se nenásilně a plynule prolíná s tím naším, reálným. Oživila jej nadpozemskými bytostmi známými (vodník, bílá paní a další) i těmi, které pro tento svět stvořila, jako jsou například veonetky či teneové. Příběh vyzdobila vlastními ilustracemi a proložila perličkami básniček, které se v audioverzi, jež vznikla zpracováním úspěšné dětské knihy, změnily díky hudbě Richarda Pachmana na písničky.

Nezaměnitelným způsobem text načetl Jan Přeučil společně se svojí ženou Evou Hruškovou. Písničky nazpívaly děti z Kühnova dětského sboru pod vedením sbormistryně Elišky Hrubé Toperczerové, dále Richard Pachman, Eva Hrušková a autorka Petra Vychtilová, která také nahrála party zobcovou flétnou. Dětská sóla jsou v podání Kačenky Jechové a Honzíka Vychytila.

Jak to na křtu audioknihy Nastydlá strašidla vypadalo, si můžete prohlédnout i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací