Rozhovor s Hanou Vagnerovou o seriálu Lajna a její postavě Denise

„Tento scénář se Petrovi opravdu povedl.“
 
 
Po úspěšném seriálu Vyšehrad, se internetová televize OBBOD pustila do dalšího sportovního odvětví. Tentokrát se diváci podívali do zákulisí hokejových utkání. V roli elitního hokejového kouče Luboše Hrouzka se představil Jiří Langmajer a v roli jeho talentovaného syna Zdeněk Piškula. Muži se samozřejmě neobejdou bez svých drahých poloviček. Přítelkyni Luboše ztvárnila Hana Vagnerová. O tom, jaká Denisa je, jak probíhalo natáčení a jaké kostýmy si pro ni tvůrci seriálu připravili, nám talentovaná herečka prozradila v krátkém rozhovoru.

Červený koberec: V seriálu Lajna internetové televize OBBOD hrajete Denisu. Jaké Denisa je?

Hana Vagnerová: Denisa je přítelkyní Luboše Hrouzka, který je hokejový trenér, jenž zažil Nagano, ale teď je bohužel převelený do Havířova. Z toho on není úplně šťastný a Denisa ještě míň. Je to bývala prostitutka a momentálně tanečnice u tyče, na což jsou ona i Luboš Hrouzek velmi pyšní.

Červený koberec: Go-go tanečnice, když jste četla scénář, bála jste se této polohy Denisy?

Hana Vagnerová: Asi ani ne. Byla jsem šťastná z toho, že mám šanci dělat komedii, ve které je prostor pro ženskou postavu, být vtipná. Velmi často se to totiž točí kolem mužů. Hned z kraje jsem se domluvila s režisérem Vladimírem Skórkou, že nechci jít do žádných extrémů a chápu, že je to sice bývala prostitutka, ale nemyslím si, že by tento komediální seriál měl být o nahotě a podobně. Na tom jsme se shodli a žádné problémy nebyly.

Červený koberec: Co nejodvážnějšího si musela Denisa obléci?

Hana Vagnerová: Latex. Latex a síťované punčocháče. Probíhala tím určitá revolta proti Hrouzkovi. Takto Denisa řešila konflikty, protože latex měla zakázaný.

Červený koberec: Denisa by se měla postupně propracovat až ke klubové mentální koučce …

Hana Vagnerová: (smích) To byl asi nějaký původní záměr kluků, který se nikdy neuskutečnil.

Červený koberec: Takže Denisa zůstává pouze u povolání go-go tanečnice?

Hana Vagnerová: Ano, go-go tanečnice. Rozhodně není žádnou mentální koučkou. Myslím si, že nestačí ani sama na svůj život. (smích) Ale je na ní sympatické, že Hrouzka má opravdu ráda.

Červený koberec: Když jste musela natáčet odhalenější scény, nebo když jste na sobě musela mít zmíněný latex, styděla jste se? Byl na place například méně početný štáb?

Hana Vagnerová: Opravdu nikdy jsem tam nebyla nahá. Vlastně jsem byla pokaždé víc oblečená, než kdybych měla třeba plavky. Což byla moje podmínka, se kterou všichni velmi rychle souhlasili. Není to sociální drama z prostředí holky, která je go-go tanečnicí, kdy chcete ukázat, čím si ta holka prochází. Je to dvacetiminutový komediální seriál a s nějakou nahotou jsem se tam vůbec nepotkala.

Červený koberec: Seriál Lajna je především o hokeji. Co vy a hokej nebo bruslení obecně?

Hana Vagnerová: Noooo, bruslení nic moc. (smích) Já moc na zimní sporty nejsem. A hokej? Naposledy jsem ho myslím sledovala, jako celá republika, když jsme vyhráli Nagano. Po něm mi zůstali hrdinové jako je Dominik Hašek a Jaromír Jágr. Dál již hokej nesleduji a vůbec se v něm nevyznám. Denisa naštěstí také ne.

Červený koberec: V jednom z dílů se dokonce objevil Dominik Hašek. Potkali jste se?

Hana Vagnerová: Ne, s ním má dialog Jirka Langmajer. Říkala jsem mu, že mu závidím.

Červený koberec: Autorem scénáře je Petr Kolečko, se kterým jste spolupracovala již na mnoha projektech, z poslední doby jmenujme například Padesátku, Bajkery nebo Zakázané uvolnění, které vzniklo na motivy divadelní hry. Jak se Vám učí texty právě od Petra Kolečka?

Hana Vagnerová: Tento scénář se Petrovi opravdu povedl. Jsou to krásně napsané dialogy, které se dobře učily. Jediný problém tohoto natáčení byl, že to bylo strašně rychlé. Museli jsme být perfektně a stoprocentně připraveni, protože komedie je žánr, kdy nemůžete moc hledat, co řeknete. Musí to mít rytmus. Což jsem strašně obdivovala na Jirkovi Langmajerovi, který, i když jezdil každý den z Havířova hrát do Prahy, byl vždy perfektně připravený. Nám ostatním nezbývalo nic jiného než se ho pokusit dorovnat.

Červený koberec: Jak byste jednou větou popsala seriál Lajna?

Hana Vagnerová: Řekla bych, že je to jeden z nejlepších seriálů, co u nás za poslední dobu vznikl.
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací