Korn, Pošta, Vraspírová, Hořínková, Slováčková a další svědomitě trénují na premiéru muzikálu Doktor Ox

Muzikálová komedie inspirovaná povídkou Julese Verna odhalila první ochutnávku.
 
 
Divadelní prázdniny pomalu, ale jistě končí a herci a herečky pilně trénují, aby nový muzikál Doktor Ox mohl již za několik týdnů obohatit repertoár Divadla Hybernia. Premiéra je stanovena na 5. října 2018. Režisér a autor Zdeněk Zelenka prozradil, že zkoušky jsou naplánované na dva měsíce od 9 do 17 hodin včetně choreografie a korepetici.


V hlavní roli se představí Jiří Korn, kterého bude alternovat Martin Pošta. „Doktor Ox při honbě za úspěchem a za naplněním jeho představ a tužeb je ochoten se bez skrupulí spojit s kýmkoli. Je bez soucitu a tím i bez duše. Je příkladem bezohledné lidské touhy ovládat ostatní. Je to smutné, avšak už jsme za dobu lidské existence byli svědky mnohých exemplárních případů. No, úkol pro mě nelehký. Zdá se, že mám duši. Každopádně po představení budu šťastný a budu si namlouvat, že to byl zlý sen. Způsob prezentace této osoby bude nutné postupně uchopit. Uvidím, zda se mi to podaří,“ přiblížil nejen svoji postavu, ale i pocity Korn.

Režisér Zdeněk Zelenka dále prozradil, že na účinkující čeká nelehký úkol. Především představitelé hlavních rolích musí perfektně zvládnout náročné herecké, taneční a činoherní výkony. Jako příklad uvádí postavu Tristona (Ladislav Korbel, Ondřej Bábor), který se v průběhu příběhu vyvine z naivního chlapce až po odvážného mladíka.

V muzikálu Doktor Ox se dále představí celá řada talentovaných herců a hereček. Na podiu zatančí a zazpívají Peter Pecha, Petr Ryšavý, Petra Vraspírová, Ivana Korolová, Vojtěch Drahokoupil, Lukáš Randák, Jakub Šlégr, Tomáš Smička, Barbara Chybová, Aneta Dobešová, Františka Stropnická, Anna Slováčková, Kateřina Brožová, Dita Hořínková, Andrej Hryc, Tomáš Trapl, Vanda Károlyi, Renata Podlipská, Ernesto Čekan, Vlastimil Korec, Jiří Zonyga, Rudolf Kubík či David Uličník.

Jak to vypadalo na zkoušce muzikálu Doktor Ox přímo v Divadle Hybernia, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu a v krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací