XVI. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů uzavře své putování v Praze

Do velkého sálu pražské Lucerny se slaní slacklinerka Anna Hanuš Kuchařová.
 
 
Již XVI. ročník Mezinárodního festivalu outdoorových filmů tradičně odstartoval v Ostravě 5. října 2018, aby se poté vydal na více jak 60 míst v České republice a na Slovensku. Svoje putování ukončí v Praze, kde budeme moci v tamním kině Lucerna od 3. do 7. prosince 2018 zhlédnout téměř tři desítky soutěžních filmů v kategoriích dobrodružný a extrémní sportovní film, horský a horolezecký film, dobrodružný vodní sportovní film a cestopisný film.

Porota to letos neměla vůbec jednoduché, protože se do soutěže přihlásilo více jak 2 000 snímků, ze kterých bylo vybráno 126 nejatraktivnějších. Což potvrzuje i předseda poroty festivalu António Pedro Nobre z Portugalska: „Letošní ročník festivalu Outdoor films byl jedním z nejúspěšnějších.“

A na které z nich se můžeme v Praze těšit? Dokument z cyklu Srdcaři v Africe s názvem Strach má velké zuby režiséra Miroslava Náplavy, francouzský film Sejít z cesty odehrávající se na africkém ostrově Réunion, snímek Vábenie výšok režiséra Pavola Barabáše mapující historii československého expedičního lezení a mnoho dalších.

Na zakončení 7. prosince v kině Lucerna přijali pozvání nejstarší český maratonec Ing. Jiří Soukup, který ještě v 91 letech běhá závod Běchovice – Praha nebo slacklinerka Anna Hanuš Kuchařová, jež s úsměvem a grácií přešla 2000 m na slackline ve výšce 2000 m. n. m. v Grand Canyonu. Anna by se dokonce měla do velkého sálu slanit.

Alespoň kapku outdooru si můžete přinést i domů, a to prostřednictvím knihy Drama před objektivem, kterou na tiskové konferenci představil Luboš Y. Koláček z nakladatelství Bondy.

Jak to na pražské tiskové konferenci MFOF vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

 

 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací