Vánoční komedie: 11 filmů na zlepšení nálady

Snímky, u kterých si Vánoce užijí i dospělí.
 
 
Je sice příjemné si nostalgicky zavzpomínat na své dětství u klasických pohádek, nebo se pokochat těmi novými, ale určitě nechcete koukat celé svátky na filmy pro prcky. Vybrali jsme pro vás komedie, které se o Vánocích odehrávají nebo si z nich dělají legraci, jsou tedy ideálním odpočinkem i zábavou po všem tom stresu ze shánění dárků mezi davy lidí, stejně jako příjemným odreagováním od „nesnesitelných“ rodinných příslušníků.

Čtvery Vánoce (2008)

Vince Vaughn a Reese Witherspoon představují pohodový pár, který si žije po svém. Neplánují svatbu, děti, ani nemají zrovna v lásce své bláznivé rodiny. Proto každý rok odjedou přes svátky na dovolenou, zatímco svým blízkým namluví, že se věnují charitě v nějaké rozvojové zemi. Jak správně tušíte, tentokrát jim to nevyjde a budou muset postupně navštívit celé své příbuzenstvo, se kterým se nudit nebudou ani oni, ani diváci.

Sám doma (1990)

Žádný seznam vánočních komedií by nemohl být kompletní bez netradičního Štědrého dne Kevina McCallistera s dvojicí zlodějů, Harrym a Marvem. Děj asi netřeba rozvádět, tato vánoční klasika je stálicí televizních programů i našich srdcí, ale většinu diváků prostě neomrzí ani potřicáté. Patříte mezi ně?

Láska nebeská (2003)

Ani tento snímek vám asi nebude neznámý, a pokud tomu tak je, honem to musíte napravit. Zvlášť, pokud jste milovníky britského humoru. Celá plejáda známých tváří hraje různorodé postavy, jejichž příběhy se různě proplétají, ale všechny jsou o lásce. Láska je totiž všude kolem nás, jak se zpívá v hitu, který tu nezapomenutelným způsobem przní Bill Nighy.

Vánoce naruby (2004)

Tim Allen a Jamie Lee Curtis hrají manžele, kteří se na nadcházející svátky vůbec netěší. Jejich dcera Blair s nimi totiž letos poprvé nebude, protože dělá dobrovolníka pro charitu. Nešťastný pár se tak rozhodne Vánoce naprosto ignorovat a odjet místo nich do tepla. To se ale vůbec nelíbí jejich sousedovi, Danu Aykroydovi. Pomůže jim, když Blair zavolá, že se jako překvapení ukáže doma i se snoubencem?

Základ rodiny (2005)

Sarah Jessicu Parker čekají stresující svátky: její přítel ji bere ke své rodině, aby ji na Vánoce požádal o ruku. Bohužel skoro nikomu budoucí paní Stoneová nepadne do oka a situace jen graduje. Vydrží podivný vztah takovou zátěžovou zkoušku, anebo všechno skončí katastrofou? V dalších rolích uvidíme třeba Diane Keaton, Rachel McAdams a Lukea Wilsona.

Lásce na stopě (2001)

Když Jonathan (John Cusack) potká krásnou Sáru (Kate Beckinsale), není divu, že je jí okouzlen. Oba jsou zadaní, ale rozhodnou se spolu prožít alespoň jedno nevinné odpoledne. Připadají si jako spřízněné duše. Sára ale věří na osud a myslí, že pokud k sobě patří, tak je vyšší moc opět svede dohromady, a tak Jonathanovi nedá svůj kontakt. O několik let později mají oba před svatbou, ale oba vzpomínají na těch pár magických hodin spolu. Co myslíte, potkají se zase? A bude to včas?

Vánoční skřítek (2003)

Buddy (Will Ferrell) byl jen opuštěné miminko v sirotčinci, když ho potkalo neuvěřitelné štěstí: náhodou vlezl Santovi do pytle s hračkami a ocitl se na Severním pólu. Celý život stráví mezi skřítky, jen je mu trošku divné, proč je o tolik větší a nešikovnější než všichni ostatní. Když mu konečně dojde, že je člověk, vydá se do New Yorku najít svého pravého otce. Vůbec ale netuší, jak to v cynickém lidském světě chodí…

Kiss Kiss Bang Bang (2005)

Pokud si nepotrpíte na romantiku, třeba si víc užijete drsnou detektivku s nádechem Vánoc. Robert Downey Jr. je nepříliš úspěšný zlodějíček, který se na útěku před policí náhodou přimotá na herecký konkurz, který vyhraje, a tak se najednou ocitá v L.A. jako slibná herecká hvězda. Potká ale dávnou lásku, která potřebuje pomoc, a tak se ze zloděje stává amatérský detektiv, který musí rozluštit zapeklitý případ. Potěší vás vypilovaný scénář, zvraty a drsný humor.

Santa má bráchu (2007)

Fred Claus (Vince Vaughn) je cynický a zapšklý chlapík, který nemá moc dobrou práci a je naprosto mizerný přítel. Nikdy se nesmířil s tím, že všichni milují jeho mladšího bratra, Santu. Když ale potřebuje pomoc, Fred se vydá na Severní pól, aby zachránil Santův podnik a štěstí milionů dětí před zákeřným inspektorem Kevinem Spaceym.

Záměna (1983)

Nejstarší z našich tipů je už z roku 1983, ale pobaví i dnes. Zásluhu na tom mají především hlavní herečtí představitelé: Dan Aykroyd, Eddie Murphy a Jamie Lee Curtis. Co se stane, když se dva znudění boháči vsadí, že udělají ze zloděje úspěšného obchodníka a z jeho předchůdce s nejlepším vychováním a vzděláním zase naprostou trosku?

Santa je úchyl (2003)

Jste spíše příznivci drsných vtipů a rádi fandíte netradičním hrdinům? Billy Bob Thornton jako věčně opilý hrubián v převleku Santy, který místo rozdávání radosti vykrádá obchoďáky, je jedním z nejvíce cynických hrdinů vánočních snímků všech dob. Třeba ale jeho srdce obměkčí jistý malý chlapec…

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací