Severské filmové čtvrtky startují v roce 2019 životopisným dramatem Věčné okamžiky Marie Larssonové

Historické drama na motivy skutečných událostí.
 
 
Starý rok sice skončil, ale s tím novým přichází další ročník Severských filmových čtvrtků, které nám přináší Skandinávský dům.  První letošní promítání nám nabídne životopisné drama natočené na motivy skutečných událostí Věčné okamžiky Marie Larssonové.

Režisér Jan Troell nám přiblíží příběh zdánlivě obyčejné ženy z chudých poměrů. V hlavních rolích se představí známé tváře severského plátna Mikael Persbrandt a Maria Heiskanen. A ani v novém roce nebudeme ochuzeni o krátký úvod.

 

Co: Severské filmové čtvrtky – Věčné okamžiky Marie Larssonové

Kde: Kino Evald v Praze

Kdy: 3. ledna 2019 v 19:00

Vstupné: 120 Kč

Verze: v originálním znění s českými titulky

Podrobnosti: skandinavskydum.cz

Synopse filmu Věčné okamžiky Marie Larssonové:

Cenami ověnčený snímek švédského režiséra Jana Troella vypráví o zdánlivě obyčejné ženě z chudých poměrů. Marie Larssonová má sedm dětí a dře od rána do večera vzhledem k tomu, že se její manžel zajímá spíš o alkohol než o svou rodinu. Když však Marie jednoho dne vyhraje v loterii fotoaparát, změní se jí život. Začne svět pozorovat hledáčkem podivuhodného přístroje a zachycuje všemožné životní okamžiky svého nejbližšího okolí. Fotografování se pro Marii stává únikem z reality všedního dne.

Režie: Jan Troell

Hrají: Mikael Persbrandt, Maria Heiskanen, Ghita Nørby, Jesper Christensen, Ann Petrén a další

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací