Filmové události #19/23: Komedie Mezi námi děvčaty oslavila dvacáté výročí, Good Omens přišly s novinkami ke druhé řadě

A nový snímek Yorgose Lanthimose má první ukázku.

Proběhlo slavnostní udílení MTV Awards. V prvním traileru se představilo romantické sci-fi Poor Things. Novou ukázku nabídl i Oppenheimer. Sequel animovaného Spider-Mana přišel také s novým spotem. Apple TV zase zveřejnilo klip k seriálu Přeplněný pokoj. A trailer tu je i ke čtvrté řadě seriálu Tenkrát poprvé. Jsou tu i první novinky ke druhé sezóně pořadu Good Omens. Chystá se i sequel ke komedii Mezi námi děvčaty. Na závěr pak jedna smutná zpráva, opustila nás operní pěvkyně Soňa Červená.

#19/23

Na začátku uplynulého týdne se uskutečnilo slavnostní udílení MTV Awards. Zde jsou udělovány filmové a televizní ceny na bázi hlasování publika. Nejlepším snímkem uplynulého roku se tak stal horor Vřískot 6 a nejúspěšnějším seriálem post-apokalyptická show The Last Of Us. Z herců si pak sošky odnesli Tom Cruise, Adam Sandler, Jenna Ortega, Pedro Pascal, Jennifer Coolidge, Courteney Cox nebo Joseph Quinn. Kromě klasických kategorií se oceňovalo i za nejlepší souboj, nejbázlivější výkon nebo nejlepší ansámbl.

V prvním traileru se představilo nové romantické sci-fi řeckého režiséra Yorgose Lanthimose. Ten má na kontě snímky jako Zabití posvátného jelena, Favoritka nebo Humr. Jeho nejnovější počin pojmenovaný Poor Things se inspiruje stejnojmennou novelou a nabízí hvězdné obsazení, které čítá jména jako Emma Stone, Mark Ruffalo nebo Willem Dafoe. Do kin by měl snímek vstoupit letos v září.

Nový klip nabídl i Christopher Nolan ke svému filmu Oppenheimer. Ten se zaměřuje na stejnojmenného autora atomové bomby, kterého ve snímku ztvární Cillian Murphy. Vedle něj se zde pak objeví Emily Blunt, Matt Damon, Robert Downey Jr., Florence Pugh, Rami Malek, Josh Hartnett, Kenneth Branagh, Jack Quaid, Josh Peck, James D’Arcy, Dane DeHaan, Casey Affleck, Jason Clarke, David Dastmalchian, Matthew Modine, Alden Ehrenreich, Matthias Schweighöfer, Gary Oldman, Scott Grimes, Gustaf Skarsgård nebo Alex Wolff.

S aktuálním spotem pak přišli také tvůrci animáku Spider-Man: Napříč paralelními světy. Sequel ke kreslenému snímku z roku 2018 opět sleduje Milese Moralese, který se zase potýká s problémy, jenž si žádají zapojení Spider-Manu z paralelních světů. Film má naplánovanou premiéru už na začátek června.

A aktuální představitel hraného Spider-Mana, Tom Holland, se zase představil v traileru k seriálu Přeplněný pokoj, který se inspiruje stejnojmennou knihou. Tento psychologický thriller se odehrává v roce 1979, kdy je za šokující zločin zatčen mladý muž – je však skutečně vinen? Záhadu celého zločinu musí vyřešit mladá vyšetřovatelka. Desetidílný pořad bude k vidění na Apple TV+ od 9. června.

Do pětice tu pak máme i první oficiální ukázku ke čtvrté řadě seriálu Tenkrát poprvé. Ta má být finální a sledovat závěrečné dobrodružství Devi a jejich přátel. Celá sezóna bude dostupná na Netflixu už na začátku června.

S novinkami přišlo i konkurenční Amazon Prime Video a tvůrci seriálu Good Omens. Ti uveřejnili datu premiéry očekávané druhé řady – 28. červenec. Spolu s tím publikovali tvůrci i nový plakát

Dvacáté výročí pak oslavila komedie Mezi námi děvčaty, ve které si Jamie Lee Curtis a Lindsay Lohan, jakožto matka s dcerou, vymění těla. Curtis i Lohan pak v uplynulém týdnu potvrdily, že se k výročí chystá i sequel, ve kterém se obě objeví.

Na závěr pak jedna smutná zpráva – ve věku 97 let zemřela operní pěvkyně Soňa Červená. V 60. letech, po své emigraci z Československa zpívala ve významných světových operních domech. Nejvýznamnější bylo její působení v San Francisku, kde byla rekordních 11 sezon. Objevovala se v operách Richarda Wagnera i Leoše Janáčka, mezi její nejslavnější role však dodnes patří Carmen. V roce 2017 pak o ní natočila režisérka Olga Sommerová dokument Červená.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací