Filmové události #07/19: Rozdělily se Bafty, britské Oscary

Uplynulý týden také přinesl spoustu nových trailerů.
 
Jedním takovým byla ukázka k live action Aladinovi. Je tu také první teaser k pokračování Ledového království. V krátkém videu se též předvedl Nicholas Hoult coby J. R. R. Tolkien. A Benedict Cumberbatch se zase připojí k seriálu Good Omens. Byla zahájena i Severská filmová zima. V neposlední řadě pak Prahu navštíví představitel Hollyho z Červeného trpaslíka.

#07/19

Minulý týden odstartoval udílením prestižních britských filmových cen Bafta. Nejvíce sošek si odnesl film Favoritka. V hereckých kategoriích pak uspěli Rami Malek, Olivia Colman, Mahershala Ali a Rachel Weisz. Posledním filmovým oceněním, které uzavře tzv. „award season“ budou Oscaři, které se uskuteční již příští neděli, u nás je bude vysílat Česká televize.

Mimo to však uplynulé dny přinesly i řadu významných trailerů. Prvním z nich je ten k chystané live action adaptaci klasické disneyovky Aladin. Minutu dlouhá ukázka vyvolala v řadách fanoušků poměrně silné ohlasy, vztahující se především k Džinovi v podání Willa Smitha. Aladin k nám přiletí na svém kouzelném koberci již 23. května.

Internet pak dále pohltil klip k animovanému pokračování Ledového království. Zde se vrací oblíbenci jako Anna, Elsa, Kristoff, sněhulák Olaf i sob Sven. Krátké video odkrývá nová zákoutí kouzelného pohádkového světa. Film pak bude k vidění v kinech již v listopadu tohoto roku

A do třetice tu máme i první ukázku k biografickému snímku o spisovateli J. R. R. Tolkienovi. Autora Hobbita a trilogie Pána prstenů zde ztvární britský herec Nicholas Hoult. Vedle něj se tu pak dále objeví Lily Collins či Derek Jacobi. Snímek s názvem Tolkien se má zabývat umělcovým životem a vším, co ho inspirovalo při psaní jeho slavných románů. Premiéru pak má chystanou již na začátek května.

Na druhé straně tvůrci připravovaného britského seriálu Good Omens ohlásili, že se k již oznámenému ansámblu přidá i herec Benedict Cumberbatch. Pořad se zaměřuje na anděla Aziphalea s démonem Crowleym v podání Micheala Sheena a Davida Tennanta. K dalším postavám pak patří Bůh v podání Francis McDormand a Satan s hlasem již zmíněného Cumberbatche.

Nyní se však přesuňme na domácí sféru. Ve čtvrtek 14. února, na sv. Valentýna, odstartovala Severská filmová zima. Ta nabídne přehlídku filmu ze skandinávských zemí. Akce byla zahájena promítáním filmu Heavy Trip. Pražská část festivalu potrvá do úterý 19. února, poté se SFZ přesune do regionů.

A na závěr veselá zpráva pro fanoušky seriálu Červený trpaslík. Prahu totiž navštíví komik Norman Lovett, představitel Hollyho. Ten v seriálu představoval palubní počítač s IQ 6000. Lovett bude mít v Praze v Kině Světozor 3. března stand-up show v rámci projektu Velvet Comedy. Díky tomu pak 6. května zavítá do Prahy i newyorský komik Todd Barry.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací