Nominace na ocenění 26. Český lev za televizní tvorbu jsou odhaleny

Bojovat se bude v kategoriích Nejlepší televizní film nebo minisérie a Nejlepší dramatický televizní seriál.
 
 
Filmy, herci, herečky a tvůrci jež se utkají během 26. ročníku Český lev o cenné sošky byli oznámeni již v lednu. Nyní Česká filmová a televizní akademie zveřejnila, které televizní projekty mají možnost získat ocenění za televizní tvorbu ve dvou kategoriích.

V kategorii Nejlepší televizní film nebo minisérie o přízeň akademiků usilují minisérie Dukla 61 (Česká televize, režie: David Ondříček), Metanol (Česká televize, režie: Tereza Kopáčová) a Rédl (Česká televize, režie: Jan Hřebejk). 

Seriály Dabing Street (Česká televize, režie: Petr Zelenka), Profesor T. (TV Nova, režie: Tomáš Mašín a Michal Blaško) a Vzteklina (Česká televize, režie: Tomáš Bařina) bojují o přízeň v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál.

Vyhlášení filmových i televizních kategorií proběhne během slavnostního galavečera, který se uskuteční v sobotu 23. března 2019 v pražském Rudolfinu. Moderátorského žezla se tento rok chopí herec Václav Kopta.

(Úvodní foto: Michaela Dostálová)
 
 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací