Filmové události #14/19: Duben přinese osmou řadu Hry o trůny i Avengers: Endgame

A tak jejich tvůrci útočí s novými ukázkami.
 
 
Marvel má však v kapse další esa, chystá se také sólovka Black Widow, a zahraje si v ní třeba Rachel Weisz. Nezahálelo však ani DC a představilo první trailer k filmovému Joker. Fanoušci se též dočkali prvního fota z nadcházejícího pokračování Terminátora. Na Prima Comedy Central zase bude k vidění populární britský seriál. A připravuje se i pokračování filmového Špindlu.

#14/19

Pro fanoušky superhrdinů a středověkých fantasy bude měsíc duben opravdu úrodný. Za necelé dva týdny se, po téměř dvouleté pauze, chystá návrat seriálu Hra o trůny v jeho osmé a poslední řadě. A tak tvůrci nabídli fanouškům nový trailer. Herci se pak prošli po červeném koberci na oficiální premiéře osmé sezóny. Fanoušci budou moci na HBO zhlédnout finální řadu již od 14. dubna.

Neúprosně se však blíží i nejočekávanější marvelovka Avengers: Endgame. Ta navazuje na loňské Avengers: Infinity War. Hrdinové se v ní budou muset opět postavit obávanému Thanosovi a napravit škody, které napáchal. Produkce tento týden představila divákům novou speciální ukázku. Kapitán Amerika, Iron Man a další oblíbení superhrdinové se pak opět sejdou na velkém plátně již 25. dubna.

Jak je však již známo, studio Marvel má naplánované své snímky již hodně do budoucna. Chystá se třeba pokračování Spider-Mana, Black Panthera, Doctora Strange či Strážců Galaxie, ale také první sólovka pro Black Widow. Ta je již od počátku jednou z mála ženských členek týmu Avengers, avšak svého samostatného snímku se dočkala až teď. A v uplynulých dnech tvůrci odkryli první jména v obsazení. Ve filmu v čele se Scarlett Johansson se objeví například Rachel Weisz či David Harbour, který je známí především ze seriálu Stranger Things a za nedlouho se objeví v další komiksovce Hellboy.

Zůstaneme-li však ještě na chvíli u komiksů, tak se sluší zmínit i studio DC. To v uplynulém týdnu pustilo do kin svou novinku Shazam!. Kromě toho však nabídlo i první ucelený trailer ke svému chystanému filmu Joker. Příběh, zaměřující se na úhlavního nepřítele Batmana, působí z ukázky pochmurně až tragicky. Zavání také stylem starých filmů. V titulní roli se pak představí Joaquin Phoenix jako další inkarnace této populární postavy, kterou v minulosti ztvárnili například Jack Nicholson, Heath Ledger či nejaktuálněji Jared Leto a mnozí další. Joker se pak objeví v kinech o začátku října.

Fanoušci popkultury pak minulý týden mohli jásat ještě jednou. Na internetu se totiž objevila první fotografie z chystaného pokračování Terminátora s podtitulem Temný osud. Je na ní zobrazen Arnold Schwarzenegger coby titulní postava. Nebojácný kyborg pak bude zpátky v kinech již od konce letošního října.

(Foto: Skydance, Paramount)

Nyní se však na chvíli přesuňme na domácí scénu. A první novinka se váže ke kanálu Prima Comedy Central. Ten si do své sbírky přidá úspěšný britský sitcom My Family, který sleduje osudy rodiny Harperových žijících v anglickém Chiswicku. První díl startuje již v pondělí 8. dubna od šesti hodin večer.

(Foto: Prima Comedy Central)

Další tuzemská událost se pak váže ke komediálnímu snímku Špindl. Tvůrci totiž oznámili jeho chystané pokračování a v uplynulých dnech padla první klapka. Režie se tentokráte ujme Radek Baláš, pro kterého je to filmový režijní debut, doteď se věnoval především divadlu. Druhý díl se má věnovat novým postavám a objeví se zde například Radim Fiala, Kateřina Kaira Hrachovcová, Anna Čtvrtníčková, Hana Vagnerová, Martin Stránský, Filip Blažek, Oldřich Navrátil, Milan Peroutka, Jakub Kohák, Alice Bendová a mnozí další. S premiérou pak tvůrci počítají na 5. prosinec letošního roku.

(Foto: film Špindl 2)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací