Filmové události #17/19: Avengers: Endgame jsou konečně tady a boří rekordy

Máme tu i první informace o nové Bondovce.
 
 
A nebyl by to týden bez trailerů, a se svým finálním se předvedlo pokračování Godzilly. Ukázku pak nabídl i Blíženec. Na druhé straně, na televizní obrazovky se vrací Jan Rosák a Poklad z půdy. V poslední řadě nás pak zastihla smutná zpráva, opustil nás herec Jaroslav Kepka.

#17/19

Bez nadsázky nejočekávanější film roku, Avengers: Endgame je tu a hned ve svém premiérovém večeru zbořil rekordy. Tento popkulturní fenomén si vydělal více než 300 miliónů dolarů pouze za svůj debut. Tím předběhl Star Wars: Síla se probouzí, které drželo dosavadní rekord za nejvydařenější debut. Experti pak odhadují, že o víkendu snímek hravě překoná miliardovou hranici a překoná další mezníky, čímž by se mohl zapsat do filmové historie.

A když už jsme u velkých filmových sérií, tak jsou tu i novinky o chystané pětadvacáté Bondovce. Snímek pro teď tvůrci nazývají Bond 25 a měl by být posledním vystoupením Daniela Craiga coby titulního agenta Jejího Veličenstva. Tvůrci ohlásili, že hlavního záporáka si zahraje Oscarem čerstvě ověnčený Rami Malek. Dále se zde pak objeví Léa Seydoux, Ralph Fiennes, Ben Whishaw, Billy Magnussen či Naomie Harris a další. Do kinech se pak chystá v příštím roce.

Slavný režisér Ang Lee si pak na letošní podzim pro filmové nadšence připravil akční drama Blíženec. A v uplynulém týdnu představili tvůrci jeho první trailer. Představí se zde Will Smith, Mary Elizabeth Winstead či Clive Owen.

S poslední oficiální ukázkou pak přišla i Godzilla II Král monster. Finální trailer nabídl nové záběry a nalákal na monstra kaiju i akci. Do kin se pak snímek chystá již 30. května 2019.

Nyní však něco málo z domova. Na obrazovky TV Prima se vrací Jan Rosák a jeho seriál Poklad z půdy, který odkrývá tajemství předmětů, které diváci našli nejen na svých půdách. Pořad odstartuje již v pondělí 6. května ve 21:30 a Jan Rosák jím bude provázet po osm epizod.

(Foto: TV Prima)

Poslední událost je pak smutnějšího rázu. Ve středu 24. dubna nás totiž ve věku třiaosmdesáti let opustil herec Jaroslav Kepka. Ten je známý pro své role v dílech jako 30 případů majora Zemana, Rumburak, Konec básníků v Čechách, Nesmrtelná teta či Rumplcimprcampr.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací