Pokémon: Detective Pikachu – Které pokémony potkáme na velkém plátně?

Gotta Catch ‘Em All!
 
 
Ten slogan zná snad každý, kdo se kdy setkal s pokémony. Ať už jde o populární anime seriál, četné snímky, sběratelské kartičky, Nintendo či PlayStation hry anebo Pokémon GO na mobilu, tito tvorečkové jsou světovým fenoménem už léta. Slyšel o nich snad každý. A letos se konečně dočkají svého celovečerního hraného debutu v Pokémon: Detective Pikach. Tedy zazáří tu hlavě Pikachu s oslnivým hlasem Ryana Reynoldse, který musí vyřešit mysteriózní záhadu spolu s lidským parťákem Timem (Justice Smith).

Z trailerů je ale jasné, že mu s tím pomohou i jeho pokémoní kolegové. Tak se pojďme podívat, o koho jde. Samozřejmě nejde zmínit úplně všechny pokémony, kteří se v traileru mihnou, připomeňme si proto aspoň ty se zdánlivě významným podílem v příběhu. Začněme od těch nejznámějších tváří tohoto světa a pak postoupíme dál.

PIKACHU

Hlavní hvězda a titulní hrdina. Už v originálním animáku byl Pikachu vlastně takovým ústředním a nejdůležitějším pokémonem. Zvláště pak díky silnému napojení s jeho slavným majitelem, kterým býval protagonista Ash Ketchum. Pikachu má žlutavé zabarvení, roztomilá očička, červené tvářičky, ocásek ve tvaru blesku a smrtelné elektrické schopnosti.

SQUIRTLE

Spolu s Pikachu jeden ze čtyř originálních pokémonů Ashe Ketchuma. Má vodní schopnosti a vypadá jako želvička. V traileru pak lze zahlédnout i Blastoise, jedno z vývojových stádií Squirtla. Toho můžeme vidět v bojové aréně, kde je postaven proti jiným pokémonům.

CHARMANDER

Červený ještěří, či spíše dračí pokémon, který také patří do elitní čtyřky. Charmander plive oheň a vyvíjí se mimo jiné i v Charizarda, kterého také později vidíme v traileru v jeho plné kráse. Z ukázek je jasné, že hrdinové se setkají s více než jedním Charmanderem a s Charizardem bude mít Pikachu dokonce trochu nebezpečnější střet.

BULBASAUR

Poslední ze čtveřice nejznámějších pokémonů Ashe Ketchuma. Tento tvoreček vypadá jako kříženec mezi žábou a rostlinou. Na zádech má květinu, či spíše pupen, ze kterého proudí jeho rostlinné schopnosti. Již v prvním traileru jsme mohli zahlédnout celou bulbasauří kolonii a v jednom záběru i „starší verzi“ Venusaura.

PSYDUCK

Žlutý ptakopysk s hypnotickými schopnostmi je v ukázkách hned několikrát. V jedné poslední se dokonce veze v autě s hlavními hrdiny, a tak je jasné, že bude v příběhu hrát důležitější roli.

JIGGLYPUFF

Podobné by se dalo tvrdit o chlupaté růžové kuličce jménem Jigglypuff. Ten hrál odjakživa důležitou roli ve světě pokémonů. Hrdinové na něj vždy někde natrefili, on je ukolébal svou konejšivou písní, pak se naštval, že usnuli a pokreslil jim černým fixem obličeje. Z ukázek je patrné, že by podobný osud mohl čekat i postavy z filmu. Mimo jiné také fanoušci vykoumali, že by se mělo jednat o stejného Jigglypuffa jako v animáku, neboť vlastní stejný ikonický zelený mikrofon.

GRENINJA

Stvoření s pohyby ninji (jak už napovídá jeho jméno) má dravé schopnosti. I když patří mezi novější pokémony a není příliš známý, tak z traileru je jasné, že v příběhu bude hrát nějakou roli. Celá skupinka Greninjů totiž napadá naše protagonisty.

Mr. MIME

Už od první ukázky je patrné, že tento pokémon s vizáží mima (překvapivě) má v příběhu jednu z klíčových rolí. Pikachu se s ním střetává, aby od něj získal cenné informace, ovšem domluva s ním je složitá. A jaké má vlastně schopnosti? No, chová se jako mim, a to se ve skutečnosti manifestuje.

LICKITUNG

Růžový pokémon s obrovským jazykem může působit trochu odpudivě. Jeho jazyk může měřit téměř dva metry a jeho schopnosti slouží především k zmatení oponenta. V animáku se proslavil ve vlastnictví záporáčky Jessie.

SNUBBULL

Růžový pokémon ala pitbull. Je milující a oddaný, svými schopnostmi však dokáže efektivně zastrašit nepřítele. V traileru je vidět po boku detektiva Yoshidy (Ken Watanabe).

LUDICOLO

Chlupatý rostlinný pokémon, který má v sobě i něco málo z kachny (hlavně zobák). Jeho nejvýraznějším prvkem je pak zelené sombrero z listů. V ukázce pak obslouží Pikachua kávou.

SNORLAX

Modrobílý obří méďa křížený s kočkou, který jen spí a spí. To názorně předvádí i v ukázce, kde si schrupnul uprostřed ulice.

MAGIKARP

Červený kapr, který nic nedělá. To je Magikarp. Jeden z nejzbytečnějších pokémonů, který je většinou terčem posměchu. Ale vyvíjí se ve skvostného Gyardose, což mu přidává hodně bodů. V ukázce ho mimo jiné nese Pikachu na zádech, zřejmě uprostřed boje.

CUBONE

Malý dinosaurus, který nosí na hlavě lebku své matky (ano depresivní) a v ruce třímá kost. Trailer ho představuje v plné kráse, jak na trávu vyletí z pokédexu připravený bojovat.

AIPOM

Skupinka těchto nebezpečných fialových opiček napadá hlavní protagonisty. Nezbývá než se ptát, co je k tomu vedlo.

FLAREON

Elegantní liščí tvoreček, který je jednou z mnoha vývojových fází oblíbené Eevee. Jeho schopnosti se pojí s ohněm. V ukázce je pak viděn na stole obklopený modravou září. Co se s ním ve skutečnosti děje, není jisté.

MEWTWO

A jsme u konce, poslední pokémon, který stojí za zmínku. Toto stvoření s kočičími kořeny se v traileru objevuje ve výhružné bojové póze. Jeho live action verze působí výrazně masitě, hladce a nahatě.

(Foto: pokemon.com)

(Foto: film Pokémon: Detektiv Pikachu, Warner Bros. Pictures) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací