Filmové události #19/19: Avatar, Star Wars i MCU, všichni odhalili své plány do budoucna

A fanoušci se mají na co těšit.
 
 
Na Avatara 2 si ještě počkáme, a na jeho další pokračování ještě déle. Star Wars se také podělily o novinky ohledně údajných pokračování. A studio Marvel zase oznámilo osm filmů, které chystá v blízké budoucnosti. MCU zveřejnilo trailer k pokračování Spider-Mana. S ukázkou přišel i sequel k hororu To. Do třetice pak video nabídl i nový seriál stanice HBO, Watchmen. Hudební klip ke své titulní písni zase představil biografický snímek Rocketman. A na závěr smutná zpráva, zemřel herec Václav Postránecký.

#19/19

Začátkem týdne James Cameron konečně oznámil své plány s pokračováním Avatara. Čtyři sequely se již začaly natáčet a přes to doteď nebylo známo, kdy spatří světlo světa. Podle zdrojů se Avatar 2 chystá do kin až v roce 2021 a celá sága by se měla uzavřít v roce 2027 s Avatarem 5.

Se svými plány do budoucna se pochlubilo i studio Lucasfilms, pracující na hvězdné sáze Star Wars. Již letos v prosinci bude v kinech k vidění devátá epizoda pod názvem Vzestup Skywalkera, která má uzavřít novou trilogii zahrnující snímky Síla se probouzí a Poslední z Jediů. V uplynulých dnech však tvůrci oznámili, že chystají novou trilogii, která začne v roce 2022.

(Foto: Star Wars: Poslední z Jediů)

Pozadu nezůstalo ani studio Marvel, které představilo svůj kompletní seznam osmi filmů, které chystají do budoucna. V příštím roce se tak můžeme těšit na Black Widow a The Eternals, o rok později pak nastoupí Doctor Strange 2 , Black Panther 2 a Shang-Chi a na rok 2022 Captain Marvel 2 a Guardians of the Galaxy Vol. 3. Letos na podzim pak začne fungovat streamovací stanice Disney+, kde bude k vidění několik seriálů napojených na MCU. Ještě předtím vším se však mohou fanoušci těšit na pokračování Spider-Mana, které se chystá do kin za necelé dva měsíce.

A právě k tomu se vztahuje další událost. Studio totiž nabídlo hned na začátku týdne první velký trailer k Spider-Man: Daleko od domova. Ten již z počátku varuje před spoilery týkající se Avengers: Endgame, neboť se dějově odehrává přímo poté. Kromě spoilerů je však trailer opředen i četnými záběry z lokací, kde se natáčelo, výrazného prostoru se dostalo i Praze, kde se část příběhu odehrává. Premiéru má snímek chystanou na začátek července.

Spider-Man však není jediný sequel s ukázkou. Krátký teaser nabídlo i pokračování hororu To. Ve videu se představují dospělé verze dětských postav z prvního dílu a vrací se i děsivý klaun Pennywise. V kinech pak bude strašit již od začátku září.

Poslední trailer pak uvedla stanice HBO, která představila svůj chystaný seriál Watchmen. Ten se zaměřuje na hrdiny ze stejnojmenného komiksu a filmu z roku 2009. V tomto světě jsou maskovaní hrdinové postaveni mimo zákon, ale i tak musí zabránit neúprosně se blížící hrozbě, která by mohla znamenat konec světa. Z herců se zde objeví například Jeremy Irons, Regina King či Frances Fisher.

Trochu jiné video pak nabídla biografie o zpěvákovi Eltonu Johnovi nazvaná Rocketman. Tvůrčí tým nabídl hudební klip ke stejnojmenné písni, jejíž verzi pro film nazpíval Taron Egerton, představil Eltona Johna ve snímku. Ten přiletí do kin jako raketa již za dva týdny.

A poslední zpráva je ze smutnějšího soudku. Opustil nás totiž Václav Postránecký. Populární herec skonal ve věku pětasedmdesáti let po dlouhém boji s rakovinou. Proslavil se například ve snímcích a seriálech Jak se budí princezny, S tebou mě baví svět, Bylo nás pět, Černí baroni, Létající Čestmír, 30 případů majora Zemana nebo Ro(c)k podvraťáků.

(Úvodní foto: Star Wars: Poslední z Jediů, Spider-Man: Daleko od domova)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací