Proběhlo zahájení 59. Zlín Film Festivalu: Zlatý střevíček obdrží i Karel Gott

Po červeném koberci se prošli Roman Zach, Rima Das, Lenka Krobotová a mnozí další.
 
 
Opět po roce se do Zlína vrátil Mezinárodní festival filmů pro děti a mládež Zlín Film Festival. První festivalový den přinesl nejen dvě zahájení, spoustu hostů a filmových projekci, ale i jedno velké oznámení a předání ceny. Chybět nesměl ani usměvavý moderátorský pár Dana Morávková a Jan Čenský, již neodmyslitelní průvodci významných festivalových akcí.

První minuty ZFF se nesly ve znamení oznamování. Tvůrci festivalu v čele s Čestmírem Vančurou odtajnili informaci, že na závěrečném galavečeru převezme Zlatý střevíček za vynikající interpretaci písní v českých filmech legendární Karel Gott.

Dopoledne proběhlo i slavnostní zahájení pro děti, kterým provázel Jan Čenský s hudebním skladatelem a cestovatelem Eduardem Ingrišem. Kluci a holky se tak mohli zaposlouchat nejen do poutavého vyprávění o jeho setkání se Zikmundem a Hanzelkou, ale i do písně Teskně hučí Niagara. Bohatá delegace plná tvůrců, herců a loutek uvedla zahajovací dětský film TvMiniUni: Zloděj otázek. Z pódia malým divákům zamávali například Sebastian Pöthe, Barbora Poláková, Bóďa, Valentinka, Pan Vrána, Pan Voráček, Flegy a další.

Před velkým večerním ceremoniálem nesměla chybět tradiční odpolední chůze po červeném koberci. Tu zahájili Dana Morávková s Janem Čenským, kteří postupně přivítali ředitele festivalu Čestmíra Vančuru, členku hlavní poroty Rimu Das, delegaci k filmu TvMiniUni: Zloděj otázek, herce Romana Zacha, herečky Lenku Krobotovu a Hanku Holišovou a další.

Poté nastal čas obléci se do večerního a oficiálně otevřít 59. Zlín Film Festival. V rámci večerního programu proběhl křest čtvrtého dílu o historii Filmových ateliérů ve Zlíně FA Kudlov 4. Čestmír Vančura předal první ocenění letošního ročníku, a to cenu Grand Prix Zlín Film Festivalu za dlouhodobé zásluhy o rozvoj kinematografie pro děti a mládež a její prezentaci výkonnému řediteli ČT :D Petru Kolihovi.

Jak to na prvním, otevíracím dnu 59. Zlín Film Festivalu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací