Oldřich Kaiser namluvil a pískem pokřtil audioknihu Cesta do pravěku

Dobrodružství Karla Zemana ožívá v audio podobě.
 
 
Dnes již legendární film Cesta do pravěku z roku 1955 opět usiluje o přízeň diváků a posluchačů, a to nejen na DVD a Blu-ray v remastrované verzi, ale i prostřednictvím audioknihy, kterou namluvil vynikající herec a komik Oldřich Kaiser.

Do Muzea Karla Zemana se vydali fanoušci dobrodružného fantasy snímku Cesta do pravěku, protože se zde konal křest audioknihy. Vypravěčem dobrodružství čtveřice odvážných chlapců se stal Oldřich Kaiser, který namluvil Petra. Tato postava nás provázela i filmem z padesátých let, nyní je jen o několik desítek let starší. Tvůrci audioknihy namixovali původní texty s novými replikami a originální zvukovou stopou, jako jsou dialogy z filmu, ruchy a hudba. Obal CD obsahuje i celou řadu filmových fotografií pravěkých tvorů.

Vybrat oblíbeného herce a komika jako čtenáře knihy nebylo pouze náhodné, protože Kaiser má k filmu velice kladný vztah. „Po zhlédnutí filmu Cesta do pravěku v televizi značky Mánes se mnou nebyla řeč. Přestal jsem chodit do školy, na učení kašlal a vydal se navštívit pravěk. Loďku jsem neměl, tak jsem se brodil řekou Nisou, která protéká městem Libercem, hledal trilobity, až mě po dvou dnech zadržela hlídka Veřejné bezpečnosti. Byl jsem vrácen rodičům, dostal dvojku z chování a měl zákaz dívat se na televizi,“ zavzpomínal herec na své první setkání s filmem.

Samotný křest se nesl v přátelském a odlehčeném duchu. Producent audioknihy Alan Piskač na slavnostní akci přivítal nejen dojatou dceru Karla Zemana Ludmilu Zemanovou, ale i již zmíněného herce Oldřicha Kaisera, který CD pokřtil, a to zcela stylově a tematicky pískem.

Jak to na křtu audioknihy Cesta do pravěku vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací