Holland, Kidman, Dinklage a další filmové hvězdy, které v červnu sfouknou svíčky na narozeninovém dortu

Znovu se podíváme, které z oblíbených hvězd slaví v nadcházejících dnech narozeniny.
 
 
Pokud bychom měli udělat shrnutí, kdo ze slavných lidí přišel na svět v červnu, dojdeme k závěru, že v tento měsíc se rodí lidé ideální pro žánry sci-fi a fantasy, ovšem také mimořádně půvabné a talentované herečky. Příkladem za všechny je filmová ikona a sexuální symbol Marilyn Monroe, která slavila 1. června, a nelze ji nezmínit, přestože už na nás shlíží z hereckého nebe. Pojďme se ale zaměřit na celebrity, které nás těší svými hereckými výkony i v současnosti.

Oslavenec Chris Evans, jehož nejslavnějším charakterem nejspíš už zůstane Kapitán Amerika, bude mít 13. června 38 let. Anglický herec Tom Holland, novodobý Spiderman, oslavil 1. června 23. narozeniny. Tato mladá hvězda má před sebou nadějnou kariéru. Narozeniny má ovšem i Tobey Maguire, představitel Spidermana ve třech snímcích z let 2002–2007. Ten už se ale nějakou dobu zajímavější herecké příležitosti nedočkal. Ve čtvrtek 27. června na dortu sfoukne 44 svíček.

Oceňovaný Švéd Stellan Skarsgård se mihl sice v menší, ale zato zábavné roli doktora Selviga v Thorovi a Avengers. 13. června bude mít 68 let. Jeho filmografie obsahuje ovšem i velmi oceňované kusy: Goyovy přízraky, Muži, kteří nenávidí ženy či Borg/McEnroe, je také velkým oblíbencem Larse von Triera, se kterým spolupracoval třeba na Melancholii, Tanci v temnotách a Dogville. Roku 2006 si zahrál v pokračování Pirátů z Karibiku a právě jejich hvězda, Johnny Depp, také slaví. 9. června se dočká 56. narozenin. Tento specialista na zvláštní charaktery se stal miláčkem diváků třeba díky Střihorukému Edwardovi, Karlíkovi a továrně na čokoládu nebo Alence v říši divů. Samozřejmě se nevyhýbá ani temnějším rolím, jako té v Kokainu, Z pekla či Tajemném oknu.

(Foto filmy: Captain America: První Avenger, Spider-Man: Homecoming, Cizinec)

2. června měl 42. narozeniny Zachary Quinto, představitel Spocka ze tří filmů Star Trek. Klidně může pořádat oslavu se svým o pět let starším kolegou Karlem Urbanem (7. června). Tento novozélandský herec je tváří dalšího z členů posádky, doktora McCoye, ale zahrál si třeba i v Pánovi prstenů. Také Strážci Galaxie si mohou připít spolu, konkrétně představitelé Star-Lorda a Gamory. Chris Pratt zapije kulatiny, 21. června mu bude 40 let. Fanoušky zaujal také v Jurském světě nebo Pasažérech. Neúspěšně se ucházel o roli kapitána Kirka ve výše zmíněném Star Treku, stejně tak nezaujal na castingu na Avatara. Jeho kolegyně Zoe Saldana v tom byla úspěšnější, hraje ve všech zmíněných projektech, ale ne vždy je snadno k poznání. Představitelka Gamory, Uhury a Neytiri je o rok starší než Chris a slaví 19. června.

Další z dámských hrdinek komiksových snímků je Selma Blair aneb Liz z Hellboye (2004 a 2008), 24. června se dočká 47. narozenin. Herečka, známá také z Velmi nebezpečných známostí nebo Pravé blondýnky, se nyní bohužel potýká s roztroušenou sklerózou, snaží se ale v kariéře pokračovat. Fantasy žánr se nevyhnul ani Natalii Portman, která si zahrála vědkyni Jane Foster po boku Thora, ovšem její přelomová role byla už ve Star Wars. Dočkala se i Oscara za náročnou úlohu baletky ve snímku Černá labuť. Tato kráska slaví 9. června 38 let. Žánr fantazie pomalu uzavíráme, ale téma krásných dam ještě neopouštíme.

(Foto filmy: Star Trek, Jurský svět: Zánik říše, Strážci Galaxie Vol. 2)

Australanka Nicole Kidman se řadí mezi herecké hvězdy už tři desetiletí. Ostatně ani ji neminul svět superhrdinů, zahrála si v Batman navždy i v Aquamanovi. Zajímavější snímky s ní jsou ale bezpochyby kousky jako Návrat do Cold Mountain, Ti druzí, Moulin Rouge nebo Hodiny, za které byla oceněna Oscarem. 20. června se dočká 52. narozenin.

Další ze slavných hereček, které pomohly zahájit kariéru její půvaby, je Angelina Jolie. Její filmografie je opravdu bohatá, od Tomb Raidera přes Narušení a Sedmý hřích až po Pan a paní Smithovi, kde se dala dohromady s Bradem Pittem, se kterým tvořili pár přes 10 let. Dnes se věnuje spíše režii a humanitární práci, 4. června slaví 44 let. Další herečky-modelky, které se zatím ve filmech jen mihly, ale pánové si jistě vybaví jejich krásu, jsou Emily Ratajkowski (7. června 28. narozeniny) a Kate Upton (10. června 27. narozeniny). Uvidíme, zda se jim povede podobně úspěšná kariéra jako Angelině.

(Foto filmy: U moře, Grace, kněžna monacká)

Herci, kteří jsou dnes už spíše v ústraní, ale mají za sebou legendární role a léta na výsluní, také rozhodně stojí za zmínku. Kanaďan Michael J. Fox se zapsal do srdcí fanoušků v trilogii Návrat do budoucnosti. Jeho další kariéru mu bohužel zkomplikoval boj s Parkinsonovou chorobou. 9. června oslaví 58 let. Sympaťačka Helen Hunt měla vždy štěstí na dobré herecké partnery, zahrála si s Melem Gibsonem v Po čem ženy touží, s Tomem Hanksem v Trosečníkovi, v thrilleru Twister po boku Billa Paxtona, a nenechala si nic líbit ani od Jacka Nicholsona v černé komedii Lepší už to nebude. Své 56. narozeniny oslaví 15. června. John Cusack možná nemá jednu legendární roli, ale zahrál si ve více jak 60 filmech. Objevil se v Tenké červené linii, Adaptaci, divačky si ho oblíbily v romantických kouscích Lásce na stopě nebo Všechny moje lásky. 53. narozenin se dočká 28. června.

Ne každá herecká hvězda se nutně musí proslavit díky filmu. Dnes už je často výhodnější získat roli v populárním seriálu. Takové štěstí měl třeba Peter Dinklage, který už nejspíš nikdy nepřekoná slávu své role Tyriona Lannistera ve Hře o trůny. 11. června oslaví padesátiny. Dalším hercem, který je nadobro spojen s jednou rolí, je Hugh Laurie aneb Doktor House. Slaví ve stejný den, ale šedesátiny. Legen – počkejte si – dární roli ulovil i Neil Patrick Harris v seriálu Jak jsem poznal vaši matku. Představitel svůdníka Barneyho bude mít 15. června 46 let. V kultovním seriálu si zahrála také oslavenkyně Courteney Cox, představitelka puntičkářské Moniky z Přátel. Přejeme vše nejlepší k 55. narozeninám, které bude mít 15. června.

(Foto filmy: Mapy ke hvězdám, X-Men: Budoucí minulost)

V červnu budou slavit také představitelé drsňáků. Pátého bude oslavencem Mark Wahlberg, který měl dost divoké mládí, než se stal hercem. Od té doby jeho kariéra ale šlape jako na drátkách, divákům se představil v akčních filmech Tři králové, Odstřelovač, Čtyři bratři, Na život a na smrt, ale dokázal také pobavit v Méďovi. Asi byste netipovali, že bude mít už 48 let. Ale i starší ročníky to mohou natřít padouchům v akčních filmech, potvrzují to hrdinové v podání Liama Neesona. Kdo by neznal 96 hodin, kde se vydává zachránit svou unesenou dceru. Naprosto exceloval v Schindlerově seznamu, ale diváky potěšil i v Lásce nebeské. 7. června se dočká 67. narozenin.

Začínali jsme hereckou legendou Marilyn, legendami tedy i skončíme. Jednou z nich je Morgan Freeman, narozený 1. června, který oslaví 82. narozeniny a jehož filmografie čítá přes 120 snímků. Zmiňme alespoň Sedm, Vykoupení z věznice Shawshank a Million Dollar Baby, za který získal svého jediného Oscara. Pro některé je věk jen číslo, a tak stále neúnavně točí. Významného jubilea se dočká Meryl Streep, 22. června slaví sedmdesátiny. V posledních letech vynikla třeba v muzikálu Mamma Mia! nebo v Železné lady, za kterou získala svého třetího Oscara. Svůj první film natočila ale už roku 1975, od té doby si ji fanoušci oblíbili díky filmům jako Vzpomínky na Afriku, Smrt jí sluší a Madisonské mosty. Přejeme všem oslavencům vše nejlepší, a ještě spoustu zajímavých hereckých příležitostí!

(Foto filmy: Transformers: Poslední rytíř, Podfukáři 2, Božská Florence, Božská Florence)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací