Filmové události #28/19: Netflix chystá hraný seriál Avatar: Legenda o Aangovi i akčňák s Dwaynem Johnsonem

Týden plný Netflixu.
 
 
Ale neobjeví se tu již seriál Přátelé. Další populární pořad, Star Trek, pak chystá spin-off o kapitánovi Picardovi. Oblíbené fantasy Pán prstenů zase bude předěláno do formy počítačové hry ve stylu World of Warcraft. Na druhé straně studio DC odhalilo svůj radikální krok, který učinilo s postavou záporáka v chystaném snímku Birds of Prey: Podivuhodná proměna Harley Quinn. Pozadu nezůstává ani Disney, to přineslo hned dva trailery, ten první je k live action Mulan. Druhý se pak týká pokračování pohádky Zloba s Angelinou Jolie. Disney pak také nahlásilo, že bude filmové pokračování hraného Aladdina. V poslední řadě nás nečekaně opustil herec Cameron Boyce, mladá hvězda filmů a seriálů Disney.

#28/19

Streamovací stanice Netflix tento týden chrlila jednu novinku za druhou. Tou první je odhalení live action seriálu Avatar: Legenda o Aangovi na motivy stejnojmenného animáku. Detaily zatím nejsou známy. V minulosti se o hranou verzi snažil i režisér M. Night Shyamalan ve své ne příliš úspěšné filmové adaptaci Poslední vládce větru. Fanoušci tak mají velká očekávání.

Další zprávou spojenou s Netflixem pak oznámil sám herec Dwayne Johnson. Ten na svém Facebooku uvedl, že stanice chystá akčňák o velkoloupeži jménem Red Notice. Ve velkorozpočtovém thrilleru, který je dosud největším projektem Netflixu, se vedle Johnsona objeví také Ryan Reynolds či Gal Gadot. Režie i scénáře se pak ujme Rawson Marshall Thurber, který stojí například za filmy Millerovi na tripu či Mrakodrap. Herec dále napsal, že samotné natáčení začne v lednu 2020 a točit se bude v Římě, Německu, Španělsku, Rusku, Francii nebo Indonésii.

Netflix však také přišel s jednou negativní zprávou. A to, že od příštího roku tu už nebude k vidění populární sitcom Přátelé. Ne dlouho předtím šokovala internet totožná informace o komediálním seriálu Kancl, který stanici příští rok též opustí.

Obdobně populární, ne-li v některých ohledech i více, byl svého času (a stále je) sci-fi pořad Star Trek. Herec Patrick Stewart, který zde ztvárňoval fanoušky oblíbenou postavu kapitána Jean-Luca Picarda na sociálních sítích oznámil, že se chystá seriálový spin-off o jeho postavě. Spolu s tím sdílel i plakát s hlavní postavou a jeho novým psím parťákem.

I Pán prstenů se již léta řadí mezi popkulturní stálice. Fanoušky proto potěší, že se chystá herní adaptace na motivy této slavné fantasy filmové a knižní série. Hra by měla být ve stylu World of Warcraft, tedy MMORPG čili hra obrovského počtu hráčů s prvky RPG.

Se zajímavou novinkou, která podnítila on-line diskuze přišlo i studio DC. Tvůrci chystaného filmu Birds of Prey: Podivuhodná proměna Harley Quinn oznámili, že ústředního padoucha, kterým je Black Mask, představí jako LGBT postavu. V této roli se tu pak objeví Ewan McGregor.

Nebyl by to však týden bez trailerů a bez Disneyho. Tentokráte zabijeme dvě mouchy jednou ranou, neboť studio Disney vypustilo hned dva trailery. Ten první se týká očekávaného live action remaku populární princeznovské pohádky Mulan. Tvůrci již před časem uvedli, že ve snímku budou četné změny oproti známému originálu, například se tu neobjeví dráček Mushu, místo něj tu bude Fénix, nebo tu také nezazní žádné ze slavných písní. Z ukázky je pak také patrno, že se inspirovali spíše historií než kresleným předchůdcem.

Druhý trailer se pak vztahuje k snímku Zloba: Královna všeho zlého, pokračování Zloby – Královny černé magie. Ve videu se vrací Angelina Jolie v titulní roli i Elle Fanning jako princezna Aurora čili Šípková Růženka. Do kin se pak Zloba chystá již letos v říjnu.

Na sklonku týdne pak také Disney ohlásilo, že chystá pokračování live action Aladina, který byl nedávno uveden do kin. Konkrétně je v plánu Aladin 2 a Aladin – Jafarův návrat, podle stejnojmenných spin-offů k původnímu animáku. Více detailů však zatím nebylo upřesněno.

Závěrem tu pak máme smutnou zprávu. Začátkem týdne nás totiž opustil Cameron Boyce. Mladičký herec, kterému bylo pouhých dvacet let, zemřel ve spánku při záchvatu, již delší dobu se léčil s těžkou nemocí. Boyce svou kariéru vybudoval na Disney Channel. Začínal zde jako dětská hvězda v seriálu Jessie a později se objevil ve filmech Následníci a Následníci 2, či Machři a Machři 2. Jedním z jeho posledních projektů pak jsou Následníci 3, kteří budou k vidění na televizních obrazovkách již 2. srpna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací