Víte, kolik bude mít Robert De Niro, James Cameron nebo Jennifer Lawrence?

Které hollywoodské hvězdy slaví narozeniny v srpnu?
 
 
V létě je možná v kinech trochu mrtvo, ale na večírcích celebrit to žije, vždyť je tolik hvězd, které mají narozeniny během druhého prázdninového měsíce! Pojďte si s námi zkontrolovat, zda mezi nimi není i nějaký váš oblíbenec, ať si na něj můžete připít, až si příště budete dopřávat studené pivo na zahrádce nebo koktejl na pláži.

Nejdříve poctěme herce, které můžeme označit jako hvězdy či legendy, jejichž jméno musí znát každý, jelikož za sebou mají dlouhé roky na vrcholu a nejeden filmový hit. Sir Sean Connery je podle mnohých nepřekonatelným a nejlepším Jamesem Bondem. Narozeniny slaví 25. srpna. Věřili byste, že příští rok ho čeká devadesátka? Přejeme pevné zdraví!

O nic menší drsňák není ani Robert De Niro, který si vysloužil Oscara za Kmotra II a Zuřícího býka, ale po rolích mafiánů si dnes už rád střihne i komedii. Nicméně to asi nebude případ jeho úlohy v očekávaném Jokerovi. 17. srpna oslaví 76 let. Podobných hereckých kvalit bezpochyby dosahuje také Dustin Hoffman, který je na tom stejně i s Oscary. Kdo by zapomněl na jeho role v Absolventovi či Rain Manovi. Ovšem také si ze sebe rád udělá legraci, jak to dokázal v Tootsie. 8. srpna mu bude už 82 let. Tolik bude i Robertu Redfordovi, jen o deset dnů později. Také tato legenda si poradila s každou rolí, ať už to byli drsňáci nebo milovníci. I když už kariéru pověsil na hřebík, stále mají fanoušci na výběr z osmi desítek filmů, ve kterých nás těšil svým talentem. Mezi ty nejvýraznější určitě patří Podraz, Butch Cassidy a Sundance Kid či Vzpomínky na Afriku.

Poslední srpnový den se Richard Gere zařadí do klubu sedmdesátníků. Milovníka z Pretty Woman a mnoha dalších snímků už mu nikdo neodpáře. Neměl ale problém se zvládnutím role v muzikálu Chicago nebo akčním Šakalovi. 59 let oslaví 10. srpna Antonio Banderas, charismatický Španěl, o kterém dříve snila nejedna divačka stejně jako o Gereovi. Ať už hrál Zorra, v Desperadovi nebo Vikinzích, nikdy se nedal přehlédnout. A v posledních letech ho nejčastěji díky spolupráci s Pedrem Almodóvarem stále můžeme vidět ve skvělých snímcích, naposledy třeba ve filmu Bolest a sláva.

(Foto z filmů: Stážista, Druhý Báječný hotel Marigold, Expendables: Postradatelní 3)

Dále si posvítíme na superhrdiny: Aquamana Jasona Momou byste také přehlédli jen těžko, ostatně měří skoro dva metry. Nejen díky jeho roli Droga v seriálu Hra o trůny si ho začali režiséři více všímat, a určitě ho ještě uvidíme na nejednom filmovém plakátu. Letos oslavil čtyřicetiny a to hned 1. srpna. Velikostně si s ním nic nezadá Thor Chris Hemsworth, který si od dobrodružství s Avengers odběhl také k pokračování Mužů v černém. Tento Australan se dočká 11. srpna 36. narozenin. Stejné jubileum oslaví o devět dnů později Andrew Garfield, který se nám dvakrát představil jako Spider-Man. Chris Pine nehrál přímo superhrdinu, ale pomáhal krásné Wonder Woman, a neméně hrdinské činy předváděl jako kapitán Kirk ve Star Treku. 26. srpna zapije své 39. narozeniny.

Ben Affleck se nám představil jako Batman, ale kromě herectví má také úspěch jako scénárista, režisér a producent. Doufejme, že až bude 15. srpna slavit své 47. narozeniny, dá si nějaký nealko drink, protože boj se závislostí je jednou z mála věcí, která se mu příliš nedaří. Má také úspěšného bratra Caseyho, který je o tři roky mladší a slaví o tři dny dříve. Zazářil například v Místě u moře, za které získal Oscara.

Ještě předtím, než nalezl Hulk svou tvář v Marku Ruffalovi, vyzkoušeli si ho zahrát i Edward Norton a Eric Bana. Norton je sice podobný bouřlivák jako jeho zelená postava, má však filmografii mnohem zajímavější, ostatně dočkal se tří nominací na Oscara, například za Prvotní strach a Kult hákového kříže. 18. srpna slaví padesátiny. Erica Banu zase můžete znát z Troji nebo romantického snímku Zakletý v čase. 9. srpna mu bude 51. Se superhrdiny si ale nic nezadá oscarová Halle Berry, ať už řádí jako Catwoman nebo v sérii X-Men coby Storm. Těžko věřit, že tato krásná herečka také stárne, protože na to rozhodně nevypadá. 14. srpna slaví 53. narozeniny.

A nezapomeňme na záporáky: ideálním je třeba Mark Strong, i když zrovna jeho role v letošním Shazam! nebyla až tak oslnivá, proto doufejme, že si ho ještě užijeme v jiné výrazné úloze. Kdo ví, třeba jednou bude komplikovat život Jamesi Bondovi? Stejně tak mu ale sedí role pozitivní, jako byl Merlin z Kingsmanů. Gratulujeme Markovi k 56. narozeninám, které měl 5. srpna.

(Foto z filmů: Kingsman: Zlatý kruh, Bláznivá dovolená, Amazing Spider-Man, Pod rouškou noci, Chraň nás od zlého)

Mezi nejpopulárnější (a také nejlépe placené) herečky současnosti patří Jennifer Lawrence. Její kariéra rozhodně neskončila u „té z Hunger Games“, už má doma Oscara a to 15. srpna oslaví teprve 29. narozeniny. Fanoušci ji ale zbožňují za její bezprostřednost, ostatně kdo jiný si ze sebe umí udělat legraci hned poté, co před miliony diváků upadne na schodech právě při přebírání oné nejcennější herecké trofeje?

Charlize Theron oslaví 7. srpna 44. narozeniny, ale mezi hollywoodskou elitou se drží už pěkných pár let. A to i proto či přesto, že se nebojí přijmout role, ve kterých by ji fanoušci nečekali, ať už je to v Šíleném Maxovi, komedii Srážka s láskou, nebo v úloze, kde musí zcela popřít svou nespornou krásu: za výkon ve Zrůdě získala Oscara. Oslavencem je i její bývalý partner Sean Penn, který už má doma zlaté sošky dvě, a to díky dramatům Tajemná řeka a Milk. Známe ho ale také díky 21 gramům nebo Jmenuji se Sam, sklidil však i velký úspěch za Útěk do divočiny, kde se ujal scénáře a režie. 17. srpna bude mít 59 let.

Velmi zajímavé projekty si vybírá i zrzka Amy Adams, která 20. srpna sfoukne na dortu 45 svíček. Zazářila jak v komplikovaném sci-fi Příchozí, tak v nedávné minisérii Ostré předměty. Také momentálně pracuje na několika projektech, na které se můžeme těšit. Je to ale rozená oscarová smolařka, jelikož byla nominovaná už šestkrát. Snad se brzy konečně dočká a nominaci promění…

(Foto z filmů: Joy, Gringo: Zelená pilule, Příchozí)

Podíváme se nyní na komediální herce, těch se v srpnu narodilo nemálo: Melissa McCarthy patří k těm pár herečkám, které uspěly v Hollywoodu i bez „ideální postavy“. 26. srpna oslaví 49 let, ale kariéru má stále slušně rozjetou, můžeme se těšit třeba na pokračování komedie Špion. Zrovna typickým krasavcem není ani Jack Black, ale to ho v kariéře nezastavilo. Diváci si ho oblíbili jak díky Škole ro(c)ku, tak třeba v pokračování Jumanji. 28. srpna bezpochyby uspořádá velkou oslavu svých padesátin. Legraci si ze sebe umí dělat také Steve Carell, ať už to předvedl v seriálu Kancl nebo ve snímku 40 let panic. 16. srpna bude mít 57 let.

Dalšími hvězdami, na které nemůžeme zapomenout, jsou třeba: Anna Kendrick ze série Ladíme!, kterou čeká 9. srpna oslava 34. narozenin, či Cameron Diaz, která bavila diváky v Masce, Něco na té Mary je i Charlieho andílcích, a 30. srpna bude mít 47. narozeniny. Dále Mila Kunis, která si získala respekt díky Černé labuti, ale jinak si ráda zahraje v komedii jako Kamarád taky rád. Talentovaná kráska se nyní věnuje dětem, které má s kolegou Ashtonem Kutcherem, s nímž se poprvé setkala při natáčení seriálu už o dvacet let dříve. 14. srpna jí bude 36 let.

V srpnu se také narodila celá řádka významných režisérů, takže je jim také třeba vzdát hold. 65. narozenin se dočká 16. srpna James Cameron. Co že to vlastně natočil? No, jen pár nejúspěšnějších filmů všech dob. Třeba Terminátora, Vetřelce, Titanic a Avatara. Poslednímu zmíněnému projektu, který je jeho srdcovou záležitostí, se chce věnovat už do konce své kariéry. Pokud je na vás Cameron příliš komerční, určitě vás potěší alespoň jedno z následujících jmen: David Fincher oslaví 28. srpna 57 let, fanoušky si získal jako režisér Zmizelé, Klubu rváčů, Sedmi či Zodiaca. Specifický rukopis má M. Night Shyamalan (6. srpna mu bude 49 let), autor Šestého smyslu či trilogie Vyvolený – Rozpolcený – Skleněný, a ještě více specifickým autorem je Tim Burton, kterému bude 61 let 25. srpna. Ať už se ujal Batmana, Alenky v říši divů nebo dokonce animovaného filmu, vždy to byl zážitek. A nakonec je tu Alejandro González Iñárritu, který slaví 15. srpna 56. narozeniny. Jeho dílem jsou oceňované snímky jako Amores Perros, Birdman či Revenant Zmrtvýchvstání. Snad nás tito autoři ještě mnohokrát v kinech potěší.

A na závěr si zaslouží alespoň stručně zmínit i hvězdy seriálů: představitelé agentů z Akt X můžou pořádat večírek společně, jelikož David Duchovny slaví 7. srpna 59. narozeniny a Gillian Anderson o dva dny později 51 let. 63. narozenin se dočká 21. srpna Kim Cattrall aneb Samantha ze Sexu ve městě. Představitel Chandlera z Přátel, Matthew Perry, se 19. srpna zařadí do klubu padesátníků, Aaron Paul se zase přidá ke čtyřicátníkům 27. srpna, proslul díky Perníkovému tátovi. Ve stejný den slaví 38. narozeniny Patrick J. Adams a stejným věkem se bude od 4. srpna pyšnit Meghan Markle. Tito dva hráli v seriálu Kravaťáci pár, ale po britské královské svatbě už něco takového určitě „nehrozí“.

(Foto z filmů: Beautiful Boy, Černá labuť, Čarodějovy hodiny, Nebezpečná laskavost, Dlouhá cesta dolů)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací