Seriál Sever s Jiřím Mádlem a Princip slasti s Karlem Rodenem na České televizi nám zpestří podzimní večery

Smích, napětí, tanec i čtyři filmy v režii Jana Hřebejka, Terezy Kopáčové a Víta Karase.
 
 
Jakmile se rozloučíme s létem, dovolenými a děti s prázdninami, pozvou nás televizní obrazovky na své nové podzimní lahůdky. Česká televize potěší nejen kluky a holky prostřednictvím programu ČT :D, ale i ty, kdo se chtějí vzdělávat a dozvědět něco nového díky originálním dokumentům a pořadům. Připraven je ale i program pro ty, kdo se chtějí bavit, smát se, pátrat či se strachovat o nové známé.

Nejprve nakoukněme do temnějších zákoutí. Robert Sedláček natočil šestidílnou minisérie Sever, kde Jiří Mádl a Štěpán Benoni řeší lokální kriminální případy a zároveň bojují s institucí, se kterou uzavřeli zaměstnanecký poměr. Na obrazovky zamíří i česko-polsko-ukrajinský projekt Princip slasti. Režisér Dariusz Jabłoński nám představí příběh, ve kterém Karel Roden se svými kolegy z Varšavy a Oděsy řeší případ lidských ostatků nalezených ve třech středoevropských zemích. Mezinárodní štáb zavítal během náročného natáčení i do Prahy.

Režisérka Tereza Kopáčová na tiskové konferenci představila projekt pojmenovaný Jak si nepodělat život, který přinese čtyři filmy / čtyři příběhy ze života. „Dva z filmů mají zdánlivě spíše ženské téma, tak jsem si je vybrala k režii sama: ve filmu Můj bezvadnej život použila Alice Nellis ve scénáři motiv z mého vlastního života, Až budou krávy lítat je zase skoro taneční film, kterému jsem také neodolala. Zbylé dva filmy jsou spíše mužské, jejich režie se ujal Jan Hřebejk, který natočil něco mezi situační a art komedií Nonstop lahůdky, a Vítek Karas. Ten v českých chatových osadách stvořil téměř western Beze stopy. Každý film je úplně jiný,“ prozradila Tereza Kopáčová.

Chybět nebude ani zábava a soutěžení. Tomáš Měcháček se stane průvodcem nového pořadu To se ví, který bude reagovat na falešné zprávy. Aleš Háma a Halina Pawlowská, vedoucí stálých týmů, a jejich hosté se budou snažit odhalit, které z textů, fotografií, videí, bulvárních titulků i jiných formátů jsou pravdivé. Chystá se i jubilejní desátá řada StarDance, kde bude deset párů usilovat o titul krále a královny tanečního parketu.

Svou televizní premiéru si odbude i celá řada koprodukčních snímků České televize, a to například film režiséra Olmo Omerza Všechno bude, snímek Ondřeje Havelky Hastrman s oceněným Karlem Dobrým v hlavní roli, komedie Chata na prodej či film Adama Sedláka Domestik. Připraveno je i několik kinopremiér, které na televizní obrazovky doputují později. V budoucnu tak budeme moci vidět snímky Nabarvené ptáče, Poslední aristokratka, Národní třída, Budiž světlo, Pražské orgie, Staříci, Vlastníci a pohádku Hodinářův učeň.

Jak to na tiskové projekci vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací