Natáčení filmu Bábovky začalo: Jana Plodková hraje prostitutku na vyšší úrovni

Kniha Radky Třeštíkové, jež se prodalo rekordních 160 000 kusů, míří na velké plátno.
 
 
Režisér a scénárista Rudolf Havlík a spisovatelka Radka Třeštíková přivádí na svět další společné dílo. Po úspěšném filmu Po čem muži touží, který v kinech vidělo přes 600 000 diváků, se sehraná dvojice pustila do knižního bestselleru Bábovky.

Na scénáři Havlík s Třeštíkovou pracovali skoro čtyři roky, protože toužili po tom, aby vyšli maximálně vstříc všem čtenářům. „Celé roky jsme se snažili, aby se film lišil od knihy co nejmíň, především v emoci, kterou má kniha i film vyvolat. Film bude stejně jako kniha pavučinou postav se vzájemně propletenými osudy, ale pro zachování srozumitelnosti – přeci jen film není kniha a nemůžete listovat zpátky – je nakonec “bábovek” míň, na místo dvanácti ženských osudů sledujeme sedm,“ svěřila se Radka Třeštíková.

Samotné natáčení odstartovalo před několika dny a pokračovat bude až do začátku října. Do filmování se již naplno vrhla například Jana Plodková, která získala roli Lindy, ženy na okraji společnosti, jež se snaží žít normální život. Plodková v rámci natáčení vyrazila v objemném účesu a leopardím sáčku na plavbu na lodičkách, kde se potkala s hereckým kolegou Markem Taclíkem. „Scénář mě zaujal životem, který se každou větou odehrává. Moje postava je Linda, jejím povoláním je služba mužům, které ji zprostředkovává její partner Marek neboli Marek Taclík. Ano, je to prostitutka, ovšem na vyšší úrovni a postupem času zjišťuje, že současná práce a současný způsob života už nejsou tím, čím byly,“ přiblížila svoji postavu herečka. Dalších rolí se chopili Lenka Vlasáková, Bára Poláková, Rostislav Novák, Táňa Pauhofová, Ondřej Vetchý, Jiří Langmajer a další.

Premiéra v českých kinech je naplánovaná na 24. září 2020.

(Foto: CinemArt)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací