Které hvězdy se narodily v říjnu? Připomeňme si jejich nejslavnější filmy

Ani tento měsíc není nouze o slavné oslavence.
 
 
I tentokrát vám představíme největší hollywoodské hvězdy, které mají narozeniny během aktuálního měsíce. Pokud vás zrovna neláká žádný film v kině, proč se nenechat inspirovat staršími kvalitními kousky, které jste třeba vždy chtěli vidět, ale nikdy jste se k nim nedostali? Neváhejte s námi zabrousit do filmografie některého z oslavenců a připomenout si starší vynikající snímky.

Hned 1. října vstoupila Brie Larson do klubu třicátnic. Na svůj věk už ale v kariéře získala pěkné zářezy: vyhrála Oscara za drama Room a připojila se ke komiksovým hrdinům jako Captain Marvel. Podobného úspěchu by jistě ráda dosáhla i Dakota Johnson, která se ke třicátnicím připojila o tři dny později. Dcera Melanie Griffith se proslavila rolí v sérii Padesát odstínů, která však přinesla více popularity u fanoušků než mezi režiséry. Uvidíme, zda nás o svém talentu někdy přesvědčí v serióznější roli. O rok starší je Švédka Alicia Vikander, slavící 3. října, která se pyšní Oscarem díky roli v Dánské dívce. Za zmínku určitě stojí i její filmy Ex Machina nebo Tomb Raider, u kterého se chystá pokračování. Je vdaná za kolegu Michaela Fassbendera. Ve stejný den čekají Clivea Owena 55. narozeniny. Charismatický Brit zazářil ve snímcích Na dotek a Potomci lidí, nejnověji ho můžeme vidět v Blíženci s Willem Smithem. 

Ve Velké Británii ještě na chvíli zůstaneme. Kate Winslet čeká 5. října oslava 44. narozenin, jakou rolí se proslavila asi netřeba říkat. Po Titanicu musela prokázat, že se na vrcholu udrží, a to se jí rozhodně podařilo. Po Oscarovi za drama Předčítač už by o jejím talentu nikdo nepochyboval. S Leonardem DiCapriem se znovu sešla v Nouzovém východu a pojí je blízké přátelství. Její krajanka Felicity Jones oslaví 17. října 36. narozeniny, nejvíc se nám zapsala do paměti Teorií všeho. Po boku Eddieho Redmaynea se jí v tomto snímku dařilo, není tedy divu, že se spolu ukážou i v novém filmu The Aeronauts.  

Není moc hereček, kterým vydrží popularita i po překročení sedmdesátky. Susan Sarandon se mezi ně ovšem řadí, letos slaví 73. narozeniny a to 4. října. Mezi její nejznámější filmy patří Thelma a Louise, Druhá nebo první, a její jediná role oceněná Oscarem v Mrtvý muž přichází. Snímek režíroval Tim Robbins, se kterým tvořili pár po 23 let. Každý filmový fanoušek ho zná z Vykoupení z věznice Shawshank. Také on má narozeniny tento měsíc, 16. mu bude 61 let. Neuvěřitelnou sedmdesátku pokoří 8. října také Sigourney Weaver. Řadí se mezi herečky, jejichž role ve filmografii změnily náhled na ženy, její Ripleyová z Vetřelce (a pokračování) byla nebojácnou hrdinkou s krátkými vlasy, která jediná si s mimozemšťanem poradila. Momentálně pracuje na pokračováních Avatara. 

 

(Foto z filmů: Captain Marvel, Zlý časy v El Royale, Dokonalý šéf, Hora mezi námi a Tři generace)

Kdyby se uděloval Oscar za nejlepší úsměv, jednou z favoritek by byla bezpochyby Julia Roberts. 28. října čekají tuto Pretty Woman 52. narozeniny. Hvězda romantických komedií se sice málokdy dostala k seriózní roli, ale když už, stálo to celkem za to. Díky Erin Brockovich si vysloužila Oscara. Její kolega z Dannyho parťáků, Matt Damon, bude mít 8. října 49 let. Všestranný herec dokáže zvládnout role v dramatech, akčních filmech i komediích. Připomeňme Jasona Bournea, Marťana a Dobrého Willa Huntinga, za kterého získal zatím svého jediného Oscara, ovšem nikoli za herecký výkon, nýbrž za scénář. 

Australan Hugh Jackman se drží na výsluní už pěknou řádku let. Není divu, role Wolverina mu dokonale sedí. I když 12. října oslaví už 51. narozeniny, jeho vypracovanou postavu mu může závidět kdejaký mladík a Hugh by mohl točit další superhrdinský snímek hned od zítřka. Připomeňme si ale i jeho role ve Fontáně, Dokonalém triku, Zmizení či Největším showmanovi. Ani Kanaďan Ryan Reynolds si nemůže stěžovat na nedostatek hereckých příležitostí, a to především díky svému komediálnímu talentu. Nejvýraznější rolí prozatím zůstává Deadpool. Ryan baví fanoušky svým humorem i na sociálních sítích, kde patří k těm nejzábavnějším hvězdám. 23. října slaví 43. narozeniny. Pánové mohou jistě obdivovat i výběr jeho manželek, tou první byla Scarlett Johansson a v současnosti má po boku neméně půvabnou Blake Lively. 

Hororem Tiché místo loni překvapil John Krasinski, který se proslavil spíše komediálními rolemi, především v seriálu Kancl. Tady však bravurně zvládl vážnou hlavní roli, spolupráci na scénáři, i režírovat vlastní životní partnerku Emily Blunt. Přejeme hodně úspěchů do budoucna a vše nejlepší ke čtyřicetinám, které oslaví 20. října. Ve stejný den bude Viggu Mortensenovi 61 let. Jako Aragorna ho zná každý, ale ke zhlédnutí doporučujeme určitě rodinné drama Tohle je náš svět a samozřejmě oscarovou Zelenou knihu. 

(Foto z filmů: Ave, Caesar!, Nesmrtelný, Zmenšování, Největší showman a Tiché místo)

Joaquin Phoenix nás v kinech oslňuje jako Joker. A není to rozhodně první jeho výrazná role. Byl třikrát nominovaný na Oscara, a to za výkony v Gladiátorovi, Mistrovi a Walk the Line. Šušká se, že tentokrát by se sošky mohl dočkat. Při natáčení snímku Ona a Máří Magdaléna si zahrál s Rooney Marou, se kterou od té doby tvoří pár. Bezpochyby spolu oslaví i Joaquinovy 45. narozeniny 28. října. 

Belgičan Jean-Claude van Damme se proslavil díky své muskulatuře a znalosti bojových sportů, jak dobře ví fanoušci Krvavého sportu nebo Kickboxera. 18. října mu bude 59 let. O čtyři dny později slaví 67. narozeniny Jeff Goldblum, kterého si jistě pamatujete z Mouchy, Dne nezávislosti nebo Jurského parku. Sacha Baron Cohen má nejspíš vrchol kariéry už za sebou, ale připomeňme si jeho nekompromisní parodii Borat, případně Bruno či Diktátor. 13. října mu bude 48 let. Rakušan Christoph Waltz vděčí za největší úspěchy Quentinu Tarantinovi, díky rolím v Hanebných panchartech a Nespoutaném Djangovi má doma dva Oscary. 4. října oslaví 63. narozeniny a my se těšíme na další jeho nezapomenutelné výkony. 

Na závěr zabrousíme do seriálů, máme tu hned tři oslavence, kteří se sešli ve Hře o trůny: Charles Dance bude mít 10. října 73. narozeniny, Emilia Clarke slaví 33. narozeniny 23. října a Lena Headey bude mít 3. října 46 let. 

(Foto z filmů: Joker, Expendables: Postradatelní 2, Grimsby, Než jsem tě poznala a Zmenšování)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací