Hodinový manžel: Při natáčení vodního póla tahali herce háky z vody

Kdo z herců ví, jak se zachází s vrtačkou a kdo si na práci raději zavolá odborníka?
 
 
Divadelní režisér Tomáš Svoboda natočil roku 2014 svůj filmový celovečerní debut Hodinový manžel (poté následovaly snímky Manžel na hodinu, Jak se zbavit nevěsty a Dvě nevěsty a jedna svatba), který nás seznámí s partou čtyř přátel (David Novotný, Bolek Polívka, David Matásek, Lukáš Latinák), kteří spolu nejen spravují bazén, ale především to jsou vášniví hráči vodního póla. Když jejich bazén hygiena vypustí, musí se začít živit jinak, a to jako „hodinoví manželé“.

Na herce čekalo během natáčení několik výzev. K jedné z nich patřilo i hraní vodního póla, což nebylo vůbec jednoduché. „My jsme se pokoušeli ve střihové montáži hrát s profesionály vodní pólo. Dovedete si představit, jak to asi dopadlo. Tahali nás háky z vody,“ prozradil se smíchem v krátkém rozhovoru David Matásek.

Když si objednáte služby hodinového manžela, očekáváte, že vám opraví kapající kohoutek, sestaví skříň, pověsí poličku či se postará o jiné domácí práce. Umí ale vzít šroubovák a kladivo do ruky naše herecká čtveřice? Na tiskové konferenci se Bolek Polívka svěřil, že když je v úzkých, tak je tak šikovný, že bychom to do něho rozhodně neřekli. David Novotný sám sebe v odpovědi ani trochu nešetřil, protože prozradil, že je považován za velmi nešikovného a nikdy se nedostal do takové nouze, aby si musel pomoci sám. Lukáš Latinák se sice o opravy v domácnosti umí postarat sám, ale raději to nechá na jiných. Nejvtipněji odpověděl David Matásek, který svoji zručnost přirovnal ke zpívání lidí ve sprše: „Dělám to vášnivě rád a blbě.“ Navíc ještě doplnil, že to většinou pokazí a musí pak přijít odborník.

Převážná část natáčení probíhala v Nymburce, kde filmaři našli nejhorší bazén ideální pro nepovedené podnikání ústřední čtveřice. Dále se štáb ocitl v několika pražských lokacích, v Poděbradech či Nízkých Tatrách. Kromě Polívky, Novotného, Matáska a Latináka se v komedii představí i Jitka Čvančarová, Zuzana Norisová, Eva Holubová, Nina Divíšková, Lenka Vlasáková, Simona Babčáková, Jana Stryková, Andrej Hryc, Vasil Fridrich, Lenka Zahradnická, Dana Batulková, Norbert Lichý, Milan Šteindler, Pavel Šimčík, Anna Čtvrtníčková, Agáta Svobodová a další.

(Foto: Hollywood Classic Entertainment)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací