Rozhovor s „hodinovým manželem“ Davidem Matáskem

hodinovy_manzel_rozhovor_matasek02Čím by se David Matásek živil, kdyby nebyl hercem?
 
 
Komedie režiséra Tomáše Svobody Hodinový manžel vypráví o čtveřici hráčů vodního póla a provozovatelích bazénu, kterým hygiena zatrhne jejich živnost. David Matásek, Davit Novotný, Bolek Polívka a Lukáš Latinák se tak vrhnou na kariéru „hodinových manželů“. Zákaznice ovšem velmi brzy začnou mít specifické potřeby. Jak se to celé vyvine, bychom se měli dozvědět koncem tohoto roku. Přímo na natáčecím place jsme se potkali s hercem Davidem Matáskem, který nám ochotně zodpověděl několik otázek.
 
 
 

Červený koberec: Když jste si přečetl scénář k filmu Hodinový manžel, co Vás na něm nejvíce zaujalo? Proč jste roli přijal?

David Matásek: Mně se líbila ta atmosféra, že to jsou vlastně looseři, se kterými si život moc nehraje, ale drží pohromadě, i přesto, že se nachází v ne moc dobré životní situaci. To mě na tom zaujalo. Plus ještě jedna okolnost, kterou nesmím prozradit. Moje postava je tak trochu jiná. Což je pro herce výzva.

hodinovy_manzel_rozhovor_matasek01Červený koberec: Kdyby Vás postihl podobný osud jako hrdiny filmu Hodinový manžel, a nemohl byste se již živit jako herec/hudebník, kterým směrem by vedly Vaše kroky?

David Matásek: Buď do knihkupectví, v patnácti letech jsem vážně koketoval, že bych se chtěl vyučit knihkupcem. To byl učební obor s maturitou a mě hrozně bavilo ležet mezi knížkami. Ono ale to knihkupectví asi není o ležení mezi knížkami, jinak by mě asi brzy vyvedli. Anebo v zahradnictví něco. Mě to docela baví, dokonce o mně říkají, že mám zelené ruce, protože mi kytky jdou. Takže asi tak.

Červený koberec: Jak se Vám s debutujícím filmovým režisérem Tomášem Svobodou spolupracuje?

David Matásek: My se dobře známe. Dělali jsme spolu již věci v divadle – Jaromír Jágr, Kladeňák a menší věc v Národním divadle. A myslím si, že se toho zhostil dobře a vybral si dobré spolupracovníky, kteří mu jeho debut hodně usnadnili.

Červený koberec: A jak jste si ústřední parta „hodinových manželů“ (David Matásek, Davit Novotný, Bolek Polívka, Lukáš Latinák) sedli?

David Matásek: To zhodinovy_manzel_rozhovor_matasekačalo fungovat hodně brzy. Tomáš se toho trochu bál, protože se všichni známe přes 20 let. Od žáčků. Ale klapalo to skvěle, ta chemie.

Červený koberec: Natáčení bude probíhat i v Nízkých Tatrách, jste rád, když Vás práce zavede i za hranice?

David Matásek: Já to miluji a považuji za velký bonus naší práce. Zaprvé můžeme vyzkoušet různé profese… Myslel jsem si, že herec může zahrát všechno, ale není to pravda. Vodního pólistu nejde zahrát. Buď to umíte, nebo ne. Nato jsme dost brzy přišli při natáčení v bazénu. A pak ty lokace. Dostaneme se na krásná místa, většinou. I když je tam třeba zima, prší… Mně nepřízeň počasí nevadí, ale ty místa jsou často krásný.

hodinovy_manzel_rozhovor_matasek03Červený koberec: Takže Vy a kolegové jste ve filmu Hodinový manžel opravdu hráli vodní pólo?

David Matásek: My jsme se pokoušeli ve střihové montáži hrát s profesionály vodní pólo. Dovedete si představit, jak to asi dopadlo. Tahali nás háky z vody. (smích)

Červený koberec: Do paměti diváků jste se vryl především jako Kendy ze série filmů o básnících. Vzpomínáte na tuto roli rád?

David Matásek: Samozřejmě. Této roli jsem vděčný za to, že jsem u herecké profese mohl zůstat a zůstal.

Červený koberec: Můžeme se těšit na další projekty s Vámi? Zejména filmové?

David Matásek: V létě bude mít premiéru pohádka Tři bratři, kde hraji. To je asi nejbližší premiéra. Pak detektivky v televizi.

hodinovy_manzel_rozhovory

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací