Miss Hanoi: Sestřička z Ordinace v růžové zahradě 2 Ha Thanh Špetlíková natáčela v českém i vietnamském jazyce

Štáb zavítal nejen do pražské tržnici Sapa, ale i do reálných vietnamských domovů.
 
 
Režisér Zdeněk Viktora se náročných, netradičních i lehce kontroverzních námětů nebojí a po erotickém krimi thrilleru Raluca natočil krimi drama Miss Hanoi odehrávající se ve vietnamské komunitě. Do ústředních rolí obsadil Davida Novotného jako kapitána Kříže a Ha Thanh Špetlíkovou coby mladou policistku.

Herečka Ha Thanh Špetlíková má za sebou již několik filmovým a seriálových rolí. Znát ji můžeme například ze snímků Poupata či Úsměvy smutných mužů. Nejvíce se do naší paměti bezesporu zapsala jako sestřička v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Její role v Miss Hanou je spojena i s velkým poprvé, protože Ha Thanh Špetlíková je první vietnamskou herečkou, která si zahrála v českém filmu hlavní roli.  

Scénář Ha Thanh předepisoval repliky nejen v češtině, ale i vietnamštině. Herečka v krátkém rozhovoru prozradila, že ani jeden z jazyků pro ni nebyl problém, ale čeština je pro ni přirozenější. Velmi ji ale potěšilo, že celý film byl přeložen, aby mohl být s vietnamskými titulky promítán vietnamským komunitám.

Natáčení probíhalo na mnoha autentických místech, a to například v pražské tržnici Sapa, v reálných obydlích či v chrámu ve Varnsdorfu, kde proběhl i obřad mrtvých. Tento akt byl opravdový a štáb nesměl do jeho průběhu nijak zasahovat či ho zastavovat. „Bylo to pro mě na hraně s dokumentárním filmem. Bylo to autentické,“ svěřila se Ha Thanh, které při vzpomínce na natáčení této scény naskočila husí kůže.

Pro režiséra Zdeňka Viktoru bylo obsazení vedlejších rolí (především neherci) velmi náročné, protože castingy probíhaly i ve vietnamštině. Naprostým opakem byla volba herce pro ztvárnění kapitána Kříže, protože tam Viktora již od začátku viděl Davida Novotného, se kterým pracoval již ve filmu Raluca. Zdeněk Viktora si velmi pochvaloval spolupráci s Ha Thanh, která během natáčení propojovala vietnamskou komunitu s českým štábem.

(Foto: Falcon) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací