Film Špindl 2 představili Radek Balaš, Hana Vagnerová, Kateřina Klausová a další na tiskové konferenci

Po natáčení ve Špindlerově Mlýně se herci i tvůrci setkali v pražské kavárně.
 
 
Porotce ze StarDance a divadelní režisér Radek Balaš se vrhl do filmových vod. Již za pár dnů bude mít premiéru jeho celovečerní režisérský debut, a to Špindl 2, který navazuje na snímek Špindl z roku 2017. Tvůrci slibují, že se můžeme těšit na pokračování osudů některých z původních hrdinů, ale především na celou řadu nových postav.

Vrací se například herečka a tanečnice Eliška (Kateřina Klausová), která sice stojí na prahu slibně rozjeté kariéry, ale její vztah s přítelem muzikantem se komplikuje. Do zasněžené romantiky znovu přijíždí i zábavný postarší pár v podání Jitky Sedláčkové a Oldřicha Navrátila, jejichž cílem je hledat sami sebe. Chybět samozřejmě nesmí ani Jakub Kohák jako lídr hudební kapely.

I tentokrát se bude děj filmu točit kolem tří ženských postav. Vedle již zmíněné Elišky se do Špindlerova Mlýna vydá úspěšná lékařka Silvie, aby zde našla recept na šťastný vztah. „Důvodem, proč jsem kývla na roli, byla hlavně touha potkat se s Radkem Balašem a taky s Filipem Blažkem, kterého mám moc ráda, ale zatím jsme se pracovně potkali jen v divadle, před kamerou je to naše premiéra. Mám radost, že se mi potkání s oběma povedlo,“ prozradila představitelka Silvie Hana Vagnerová. Trojici doplňuje Renata, manželka známého spisovatele, kterou ztvárnila Kateřina Kaira Hrachovcová. Její postava sice dodává sílu a odvahu jiným ženám, ale ona sama tento osudový prvek ve svém životě postrádá.

V komedii se dále představí Radim Fiala, Anna Čtvrtníčková, Filip Blažek, Igor Rattaj, Karel Zima, Simona Prasková, Pavel Rímský, Jiří Štrébl, Milan Peroutka ml., Roman Skamene, Alice Bendová, Ivana Andrlová, Kateřina Klausová, Míra Nosek, Jana Synková, Jan Čenský, Andrea Verešová, Lukáš Pavlásek, Eva Decastelo, Simone Hrášková, Martin Stránský a další.

A proč si vlastně vybral Radek Balaš toto téma? „Nikdy jsem neměl ambici diváky strašit, děsit nebo nutit k pláči. Toho si lidé myslím dostatečně užijí ve svých životech. Humor omílá ostré hrany našeho pobytu na této planetě a pokouší se ten pobyt zaoblit v něco, co alespoň trochu stojí za to. Takže čím jiným než komedií vstoupit do filmového žánru,“ vysvětlil režisér.

Jak to na tiskové konferenci vypadalo, se můžete podívat ve fotogalerii na našem Facebook profilu a krátkém videu na YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací