Slavnostní premiéru pohádky Zdeňka Trošky Zakleté pírko uvedli Anastasia Chocholatá, Lukáš Pavlásek či Marek Lambora

Vodník, princ, čarodějnice i odvážná dívka se vydali do kina.
 
 

K Vánocům bezesporu patří pohádky. A to ví i režisér Zdeněk Troška. Vždyť už jich také několik natočil (O princezně Jasněnce a létajícím ševci, Princezna ze mlejna, Čertova nevěsta, Čertoviny a mnohé další). Tento rok připravil nové dobrodružství, a to Zakleté pírko s Anastasií Chocholatou, Petrem Urbanem a Lukášem Pavláskem v hlavních rolích.

Oficiálně snímek vstupuje do kin až 2. ledna 2020, ale již nyní si mohou pohádku kluci a holky vychutnat v rámci předpremiérových projekcí. I slavnostní premiéru má Zakleté pírko již za sebou. Do multikina v centru Prahy se sjela bohatá delegace, kde herci vyměnili kostýmy za slavnostní róby a obleky. Vodník Lukáš Pavlásek shodil zelenou paruku, odvážná hrdinka Anastasie Chocholatá vyměnila prostý šat za třpytivé růžové šaty, princové Petr Urban a Marek Lambora odložili dlouhé kadeře a brokátové kabátce a čarodějnice Sara Sandeva se proměnila v uhrančivou femme fatale ve vysokých kozačkách. Nechyběly ani zlé hašteřivé sestry v podání Lucie Polišenské a Šárky Vaculíkové, Andrea Hoffmannová, Dana Syslová a další. Celou skupinu samozřejmě uzavřel sám režisér, a to usměvavý Zdeněk Troška.

Pohádka Zakleté pírko nás seznámí s Aninkou (Anastasie Chocholatá), která se zamiluje do zakletého prince Vítka (Petr Urban), který se díky prokletí mění do ptačí podoby. Když to zjistí Aninčiny zlé sestry (Lucie Polišenská, Šárka Vaculíková) a zničí magické pírko přivolávající Vítka, vydá se odvážná dívka na nebezpečnou výpravu, aby svého milého zachránila. Pomáhat jí bude vodníky (Lukáš Pavlásek), kterého Aninka zachrání před zlým sedlákem.

Jak to na slavnostní předvánoční premiéře vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací