Můj příběh: Vlastina Kounická Svátková přibližuje náročnost ztvárnění postavy Elizabeth

Tréninky baletu, komplikovaná maska i citově vypjaté okamžiky při natáčení.
 
 
Režisérské duo Libor Adam a Hana Hendrychová stojí za vznikem filmu Můj příběh, jenž byl natočen na motivy knihy a skutečného příběhu. Ústřední hrdinkou je žena, Elizabeth, která se musí popasovat s těžkou životní zkouškou. Kvůli lásce k muži, který není takový, jaký si myslela, se vzdá své kariéry baletky. To nejtěžší ji ale teprve čeká.

Vlastina Kounická Svátková na premiéře snímku prozradila, že Elizabeth je typickou ženou, která je hodná a věří člověku, který jí vyznává lásku. Vzhledem k tomu, že předobrazem Elizabeth je skutečná osoba, chtěla se s ní herečka setkat. To bohužel nevyšlo, protože tato žena již nežije v České republice a ani si nechtěla prožité události připomínat.

Elizabeth je talentovanou baletkou, proto musela Svátková absolvovat i baletní trénink. „Mám všeobecně ráda, když mi dá film prostor naučit se něco, co neumím,“ svěřila se herečka a dodala, že ji mrzelo, že bylo na zkoušení velmi málo času a obdivuje dřinu baletek. Dalším oříškem byla maska, která Vlastinu Kounickou Svátkovou a visual artistku Adélu Andělu Bursovou pěkně potrápila. Herečka zavzpomínala i na scénu, která jí vehnala reálné slzy do očí. Tento moment ale ve filmu bohužel neuvidíme. Celý rozhovor naleznete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací