Co mají společného Jennifer Aniston, John Travolta a Ashton Kutcher? Aneb kdo slaví narozeniny v únoru…

Které hollywoodské hvězdy budou tento měsíc slavit o rok víc?
 
 
Co nás čeká v únoru? Kromě svátku svatého Valentýna a napínavého předávání Oscarů se i v tomto měsíci najde pár hvězd filmového plátna, které slaví narozeniny. Víte, kolik bude mít třeba nestárnoucí Jennifer Aniston? Nebo kteří tři oslavenci se objevili v některém z dílů Avengers? A uhádnete, kolik bude Johnu Travoltovi?

Isla Fisher oslavila 3. února 44. narozeniny. Je charakteristická především svou zrzavou hřívou. Má skotské rodiče, ovšem vyrůstala v Austrálii, a Hollywood dobyla především se snímky Nesvatbovi, Báječný svět shopaholiků a Podfukáři. Režiséři si ji tedy většinou vybírají pro její komediální talent. Humor ji také jistě spojuje s manželem, kterým je Sacha Baron Cohen. Velšan Michael Sheen slaví 5. února 51. narozeniny. Můžete ho znát třeba z Underworldu, kde si zahrál po boku tehdejší partnerky Kate Beckinsale, z Pasažérů, Alenky v říši divů či seriálů Masters of Sex a Good Omens. O den později má 34. narozeniny Dane DeHaan, který za svou nejvýraznější příležitost může považovat nejspíš film Luca Bessona Valerian a město tisíce planet, či spolupráci s Gorem Verbinskim na Léku na život. Naposledy dokončil seriál ZeroZeroZero. 

Chris Rock začínal v showbusinessu jako stand-up komik, není tedy divu, že je jeho kariéra spjatá se smyslem pro humor. Nevěnuje se pouze herectví (Machři, Trestná lavice), ale nezalekne se dabingu (Madagaskar), produkce, režie ani uvádění Oscarů. Získal tři Grammy, čtyři Emmy a spousty dalších cen, jejichž počet jistě není konečný. 7. února slaví 55. narozeniny. Svého času velký idol žen a dívek, Ashton Kutcher, se dočká ve stejný den 42. narozenin. Proslavil se už v mládí sitkomem Zlatá sedmdesátá, není tedy divu, že se celou kariéru objevuje především v komediích: Hele vole, kde mám káru?, Mejdan v Las Vegas, Hlavně nezávazně, či v seriálu Dva a půl chlapa. Dramatické role se dočkal alespoň v Osudovém doteku.

(Foto z filmů: Dolittle, Valerian a město tisíce planet, Báječný svět shopaholiků)

Každý měsíc slaví někdo spjatý s komiksovým hitem, většinou s Avengers. Ani únor není výjimkou. Tom Hiddleston, aneb nejsympatičtější záporák Loki, bude mít 9. února 39 let. Momentálně pracuje na vlastním seriálu této postavy, ale detaily zatím Marvel drží v tajnosti. Lokiho matku si zahrála Rene Russo, slavící 17. února 66. narozeniny, a je bezpochyby jednou z žen, pro které je věk jen bezvýznamné číslo. I když nejvíce aktivní byla v 90. letech (Aféra Thomase Crowna, S nasazením života, Smrtící epidemie), stále má dost zajímavých příležitostí, jako ve Slídilovi či Velvet Buzzsaw. Elizabeth Olsen bude mít 16. února 31 let a její Wanda v Avengers je nepochybně největší dosavadní rolí. Taktéž se pracuje na jejím vlastním seriálu a objeví se v pokračování Doktora Strange. Pokud by vás zajímala jako jiná postava, zkuste třeba detektivku Wind River.  

Chloë Grace Moretz je herečka, o níž už jste určitě slyšeli, přitom letos slaví teprve 23. narozeniny. Ostatně kariéru zahájila už v šesti letech. Příznivce získala především díky nevšední komiksové komedii Kick-Ass, sem tam se objeví v hororu (Carrie) nebo nějaké té romantice (Zůstaň se mnou). Slaví 10. února, stejně jako Emma Roberts, kterou čekají 29. narozeniny. Neteř Julie Roberts si můžete pamatovat z komedie Millerovi na tripu, případně ze seriálu American Horror Story. Právě díky Millerovým si zahrála s Jennifer Aniston, která oslaví 11. února 51. narozeniny. Ze všech hvězd Přátel se na výsluní popularity bezpochyby udržela nejdéle, a to si kariéru udržuje víceméně jen sem tam nějakou průměrnou komedií. Naposledy to byla třeba Murder Mystery pro Netflix. Ovšem nyní sklízí úspěchy se seriálem The Morning Show, po dlouhé době se třeba dočkala nominace na Zlatý glóbus. 

Christina Ricci vstoupí 12. února do klubu čtyřicátnic. Dětská hvězda pohádek a rodinných filmů si poprvé zahrála v deseti letech po boku Cher v Mořských vílách, největší úspěch však sklidila s Addamsovou rodinou, dále s Casperem nebo Ospalou dírou. Je stále herecky aktivní, ale velkého úspěchu se v dospělosti nedočkala. Dětskou hvězdou byla i Drew Barrymore, která pochází z herecké rodiny, a tak “hrála” už jako miminko. Na výsluní se dostala, když ji její kmotr Steven Spielberg obsadil do E.T. – Mimozemšťana. Dospívání však kromě herectví trávila také na drogových večírcích a následně v léčebnách. Nakonec se vzchopila a své fanoušky potěšila ještě v mnoha snímcích, jako byli Charlieho andílci, 50x a stále poprvé či Hudbu složil, slova napsal. 22. února slaví 45. narozeniny. Z herecké rodiny pochází i Laura Dern, která je už potřetí nominovaná na Oscara, letos za snímek Marriage Story, který už jí vynesl Zlatý glóbus. Její talent potvrzují jak snímky Malé ženy či Divočina, ale i minisérie Sedmilhářky. 10. února oslaví 53. narozeniny, tak uvidíme, zda k nim dostane právě svého prvního Oscara.

(Foto z filmů: Kong: Ostrov lebek, Nerve: Hra o život, Už teď mi chybíš)

Emily Blunt je jednou z nejvýraznějších britských hereček, která si poradí s každým žánrem. Zaujala v komedii Ďábel nosí Pradu, sci-fi Na hraně zítřka, jako Mary Poppins, ale i v hororu Tiché místo, které natočil její manžel John Krasinski. 23. února oslaví 37. narozeniny. V roce 2012 si zahrála s Josephem Gordon-Levittem ve sci-fi Looper. Joseph bude mít 17. února 39 let. Stejně jako Emily si umí vybrat zajímavé projekty. Ať už to bylo 500 dní se Summer, Muž na laně, Temný rytíř povstal, 50/50 či Počátek. Tam se setkal s Ellen Page, kterou čekají 21. února 33. narozeniny. Vedle Počátku byl jejím dosavadním největším úspěchem snímek Juno, za který byla nominována na Oscara. 

Pomáda, Horečka sobotní noci, Pulp Fiction… Nejedním snímkem se John Travolta nesmazatelně zapsal do historie filmu. Dnes už to s jeho rolemi není žádná sláva, ale přece jen už slaví 66. narozeniny, a to 18. února. O dva dny později bude 33 let Milesi Tellerovi, který zazářil třeba ve snímku Whiplash. Objeví se také v nově připravovaném Top Gunu.

Slaví také dvě hvězdy, které vděčí za slávu seriálu. Millie Bobby Brown neboli Eleven ze Stranger Things čekají 19. února 16. narozeniny. Již ve 13 letech, jako jedna z nejmladších herců historie, byla nominována na Emmy. Uvidíme, co nám předvede v budoucnu a jak se bude její kariéra vyvíjet. Oproti ní má Michael C. Hall vrchol své kariéry už nejspíš za sebou. Že vám jeho jméno nic neříká? V letech 2006 – 2013 zářil na televizních obrazovkách jako sériový vrah Dexter. Za tuto roli si vysloužil desítky prestižních nominací a zisk Zlatého glóbu. Stále je ale herecky velmi aktivní, jen už nemá takové štěstí na role. 1. února měl padesátiny.

(Foto z filmů: Whiplash, Tiché místo, Don Jon)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací