Kluci z hor a Jiří Lábus jako mentálně postižený strýc Martina Dejdara

Tomáš Magnusek natočil dramatickou komedii o těžkostech života.
 
 
Režisér Tomáš Magnusek má na svém kontě již mnoho méně či více povedených filmových a seriálových titulů, a to například komedii Modelky s.r.o., Jedlíci aneb Sto kilo lásky, drama Bastardi 3 či rodinnou ságu Čechovi. V roce 2015 byl dokonce nominován na Českého lva za epizodu Derniéra ze série Stopy života, a to v kategorii Nejlepší dramatický televizní seriál. V roce 2018 měla premiéru jeho dramatická komedie Kluci z hor, která (dle titulků) byla inspirovaná skutečným příběhem.

Scénář pochází z pera Jana Jurka. Děj filmu nás seznámí s Láďou (Martin Dejdar) a jeho mentálně postiženým strýcem Emilem (Jiří Lábus). Láďa po smrti rodičů zdědí chalupu v Orlických horách, kde poté žije se svým strýcem. Život zde je nejen obtížný, ale svým způsobem i lehký. Po dvaceti letech soužití se začínají objevovat postavy z Láďovy minulosti.

Snímek se chlubí poměrně silným hereckým obsazením ve vedlejších rolích. Vedle ústřední dvojice Martin Dejdar a Jiří Lábus, se tak objeví například Martin Huba, Ljuba Krbová, Eva Vejmělková, Lenka Termerová, Jan Vodňanský, Emma Černá, Jiří Hromada, František Němec, Jiří Korn, Václav Neckář, Pavel Nový, Patricie Pagáčová a mnozí další. Chybět nesmí ani Tomáš Magnusek, pro kterého je typické, že si ve svých snímcích střihne menší či větší roli. Zahlédnout můžeme i Matěje Dejdara, syna Martina Dejdara, který v Kluci z hor hraje svého otce před 20 lety.

Natáčení probíhalo hned na několika místech. Štáb se pohyboval na východě Čech, v Orlických horách na Rychnovsku, v Chrasti u Chrudimi nebo ve Velichovkách na Náchodsku.

(Foto: Kluci z hor, APK Cinema Service) 

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací