Vojtěch Kotek a Jiří Mádl dostanou hvězdy na Chodníku slávy na 60. Zlín Film Festivalu

Zahájení jubilejního ročníku festivalu se uskuteční v podobě veřejného openingu na Gahurově prospektu na náměstí T. G. Masaryka.
 
 
60. ročník Zlín Film Festivalu odstartuje přesně za tři měsíce, tedy 29. května 2020 a přinese celou řadu příjemných setkání, překvapení a akcí. Výjimečný bude hned první den, který si užijí nejen pozvaní hosté, ale i všichni ostatní návštěvníci festivalu. Zahájení festivalu totiž proběhne v podobě veřejného openingu na Gahurově prospektu. V rámci večera zazní známé filmové melodie v podání Filharmonie Bohuslava Martinů. Zazpívají Dasha či Petr Bende.

Během oslavy kulatin budeme i vzpomínat. Historii festivalu připomene nejen výstava velkoformátových davových fotografií z minulých ročníků festivalu, ale také moderní virtuální galerie, speciální festivalový stroj času či připravovaný dokument České televize režiséra a zlínského rodáka Tomáše Luňáka.

Jiří Mádl a Vojtěch Kotek se připojí do exkluzivního klubu majitelů hvězd na Chodníku slávy před zlínským Velkým kinem. Tato tradice odstartovala roku 2006, kdy své hvězdy odhalili Tomáš Holý (in memoriam), Žaneta Fuchsová a Michal Kocourek. K dalším držitelům a držitelkám patří například Dana Morávková, Jan Čenský, Lucie Vondráčková, Magda Reifová, Michal Sucháne, Ivana Andrlová, Maroš Kramár a mnozí další.

Připomeňme si i téma letošního ročníku, a to 2020: NÁVRAT DO BUDOUCNOSTI. Stejný název ponese i speciální festivalová sekce. „Tato sekce si klade za cíl rozšíření obzorů malých a mladých návštěvníků v oblasti vědy a techniky. Filmy v ní budou dramaturgicky rozděleny do tří skupin: dokumentární filmy o vědě a technice, hrané sci-fi filmy pro děti a mládež a sekce věnovaná filmovým trikům,“ vysvětlila umělecká ředitelka Markéta Pášmová.

V rámci kategorie Dokumentární filmy o vědě a technice uvidíme například americký dokument Inventing Tomorrow, film More Human Than Human o komplexní roli umělé inteligence v současném světě či dokumentární film Bok po boku, ve kterém legendy světového filmu zpovídá herec Keanu Reeve. Hrané sci-fi filmy pro děti a mládež nabídnou klasiky jako E.T. –Mimozemšťan Stevena Spielberga, animák VALL-I či snímek Železný obr. Chybět nesmí Návrat do budoucnost. Kouzlo filmových triků si připomeneme prostřednictvím speciálních promítání Metropolis, 2001: Vesmírná odysea, Jurský park či Matrix s odborným úvodem Borise Masníka a Kamila Fily. Osvěžíme si i originální triky ve filmech Karla Zemana projekcí dokumentu Filmový dobrodruh Karel Zeman.

Jak to na první pražské tiskové konferenci 60. Zlín Film Festivalu vypadalo, se můžete podívat i ve fotogalerii na našem Facebook profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací