Filmové události #09/20: Harvey Weinstein obviněn a Bob Iger opouští Disney

Týden nejen politiky ve filmu.
 
 
Populární seriálová antropologie American Horror Story nabídla obsazení své desáté řady. Chris Evans se zase objeví v remaku hororového muzikálu Malého krámku hrůz. Pátý Indiana Jones má nového režiséra, nebude jím už Spielberg. Je tu i první trailer ke Candymanovi. A ukázku nabídl i animák Rachot. Festival Berlinale jde do finále. V neposlední řadě tu pak také máme první informace k 60. ročníku Zlínského filmového festivalu.

#09/20

Uplynulý týden byl plný velkých rozhodnutí a otřesů ve světě filmového průmyslu. Jeden takový průlom se týká producenta Harveyho Weinsteina, který se podílel na vzniku snímku jako Kill Bill, Pán prstenů, Dobrý Will Hunting, Vřískot či Zamilovaný Shakespeare a mnohých dalších.  Weinstein byl před třemi lety, v roce 2017, nařčen několika ženami ze sexuálního zneužívání, čímž virálně odstartovala #metoo aféra a mnoho dalších vlivných mužů bylo také obviněno. Koncem týdne pak soud konečně shledal Weinsteina vinným a bylo mu připsáno sexuální napadení a znásilnění. Hrozí mu až devětadvacetiletý trest, o jehož výši soud finálně rozhodne 11. března.

Dalším velkým hráčem, jehož kariéra v Hollywoodu byla minulý týden ukončena, byl Bob Iger, výkonný ředitel společnosti Walt Disney, které má v současnosti téměř monopol na filmovém trhu. Iger působil ve funkci CEO Disneyho patnáct let, od roku 2005. Ve své pozici byl považován za nejmocnějšího muž Hollywoodu. Pod jeho vedením Disney převzal studia Pixar, Marvel, Lucasfilm i 20th Century Fox a nedávno spustili streamovací servis Disney+. Iger z funkce odstoupil s okamžitou platností a nahradit ho má Bob Chapek.

Dosti už však bylo politiky, teď tu máme něco ze světa seriálů. Populární pořad American Horror Story chystá svojí desátou řadu a v rámci toho oznámil její obsazení. Do mysteriózního hororové světa tak zamíří i Kevin ze Sám doma, tedy Macaulay Culkin. Nové i staré známé tváře pak čítají jména jako Sarah Paulson, Kathy Bates, Evan Peters, Billie Lourd či Finn Wittrock a mnohé další. Plánuje se pak typických deset epizod, děj však zatím nebyl prozrazen.

Další novinka se týká též hororu, který je z části i muzikálem. Jedná se o plánovaný remake Malého krámku hrůz. V něm se nově údajně objeví i Chris Evans, známý coby Kapitán Amerika. Ten se má ujmout jedné z hlavních rolí, kterou v původním snímku ztvárnil Steve Martin.

Vedle remaku tu máme i sequely. Ano, je to už tak, chystá se i páté pokračování Indiana Jonese. Zatímco ohledně děje snímku zatím není mnoho známo, snad jen to, že má jít o posledního Indiana Jonese s Harrisonem Fordem, tak už stačilo dojít k výměně režisérů. Původně se měl režie ujmout Steven Spielberg, ten však minulý týden odstoupil a nahradit ho má James Mangold, který má na kontě díla jako Le Mans ’66, Logan: Wolverine, 3:10 Vlak do Yumy či Walk the Line.

(Foto z filmů: Indiana Jones a Království křišťálové lebky, Indiana Jones a poslední křížová výprava, Paramount HE)

A nešlo by to samozřejmě bez trailerů. Ten první se vztahuje opět k remaku, tentokráte hororu Candyman. Ten se zaměřuje na legendu titulního Candymana, muže, který byl kdysi místními lidmi znetvořen a nechán na pospas včelám. Za zmínku pak také stojí, že na scénáři se podílel Jordan Peele (Uteč, My).

Druhá ukázka se pak týká hlavně těch mladších, neboť jde o animák Rachot. Zde propůjčili kresleným postavám své hlasy herci jako Will Arnett, Terry Crews, Ben Schwartz nebo Tony Danza. Tento animák o příšerách se pak do kin chystá až na začátku příštího roku.

Závěrem pak také něco k festivalům. Před dvěma týdny odstartoval populární festival Berlinale, který se však pomalu ale jistě blíží ke svému konci. Slavnostní zakončení sedmdesátého ročníku proběhne v neděli 1. března. Letos sem zavítaly hvězdy jako Sigourney Weaver, Jeremy Irons, Daniel Brühl, Omar Sy,Ivan Trojan, Javier Bardem, Elle Fanning, Riz Ahmed, Willem Dafoe, Hillary Clinton nebo Johnny Depp a další.

Na závěr pak něco k domácím akcím. V uplynulém týdnu se konala tisková konference k letošnímu Zlín Film Festivalu, která nabídla první informace k šedesátému ročníku, který letos proběhne od 25. května do 6, června. Koncem následujícího týdne, ve čtvrtek 5. března, naopak v Praze odstartuje filmový festival Jeden svět.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací