Kdopak to slaví? V březnu mají narozeniny dva Bondové, Bruce Willis i Chuck Norris

Slavní oslavenci: podívejte se, kdo z vašich oblíbenců má narozeniny.
 
 
Znovu se podíváme na hollywoodské hvězdy, které tento měsíc slaví o rok víc. Uhádnete, kolik bude letos mít Sharon Stone, Bruce Willis či Michael Caine? Nebo kteří dva představitelé Jamese Bonda jsou narození v březnu? A musíme se v neposlední řadě také zamyslet nad tím, zda Chuck Norris skutečně stárne, nebo jsou jeho blížící se osmdesátiny pouze trikem pro nás, obyčejné smrtelníky. 

Prvního března slavila 37. narozeniny Lupita Nyong’o, herečka mexicko-keňského původu, která prorazila s filmem 12 let v řetězech, za kterého získala Oscara. Představila se také v Black Panther a naposledy v hororu My. Ve stejný den slaví charismatický Španěl Javier Bardem, který má také na kontě Oscara, a to za film Tahle země není pro starý. Partner herečky Penelope Cruz slavil 51. narozeniny. Ve filmu Skyfall se potkal s Danielem Craigem, který slaví o rok víc o den později, tedy 52. narozeniny 2. března. Že hraje Jamese Bonda, to nejspíš všichni víme. Jeho půvabnou manželkou je Rachel Weisz, která 7. března vstoupí do klubu padesátnic. Také ona získala Oscara (Nepohodlný), fanoušci ji znají třeba z Mumie a naposledy zazářila ve Favoritce. Když už jsme zmínili Bonda, oslavencem je tento měsíc také Timothy Dalton, který ho ztvárnil ve snímcích Dech života a Povolení zabíjet. 21. března mu bude 74 let.

Rebel Wilson je australskou herečkou s typickou silnější postavou, a ještě typičtějším výběrem komediálních rolí. Zazářila v hudební sérii Ladíme! a naposledy třeba v Podfukářkách. 2. března se z ní stala čtyřicátnice. O den později slaví Jessica Biel, letos 38. narozeniny. Manželka Justina Timberlakea byla obsazena třeba do filmů Blade, Iluzionista či Na Svatého Valentýna, naposled sklidila úspěch se seriálem Hříšnice. V březnu slaví dvě slavné zrzky, kterých je v Hollywoodu pomálu. První je Bryce Dallas Howard, dcera Rona Howarda, poprvé vynikla v Shyamalanově Vesnici, dále v Jurském světě, ale zahrála si i v epizodě Black Mirror. 2. března oslavila 39. narozeniny. Další, o něco slavnější herečkou se zrzavou hřívou, je Jessica Chastain. Objevila se ve filmech Strom života, Interstellar, Marťan či Úkryt v zoo. 24. března jí bude 43 let. V Interstellaru si zahrála po boku herecké legendy, která slaví 14. března, a je jí Michael Caine. Jeho herecká kariéra čítá 175 zářezů a jen letos se má objevit v pěti nových snímcích. Jmenujme Dokonalý trik, Počátek, Pravidla moštárny či Hana a její sestry, za poslední dva získal Oscara. Gratulujeme k 87. narozeninám a přejeme ještě mnoho báječných rolí.

(Foto z filmů: Všichni to vědí, Rachel Weisz, Podfukářky, Total Recall, Velká hra)

Eva Mendes je známá spíše pro své půvaby než výrazné role, zahrála si třeba v Rychle a zběsile 2, Training Day a Tenkrát v Mexiku. Partnerka Ryana Goslinga se nyní věnuje hlavně jejich dvěma dcerám. 5. března oslaví 46. narozeniny. O dva dny později slaví Peter Sarsgaard, který prorazil s filmem Kluci nepláčou, objevil se ve Škole života, Jasmíniných slzách, a se svým švagrem Jakem Gyllenhaalem si zahrál v dramatu Mariňák. Přejeme vše nejlepší ke 49. narozeninám. 

Oscar Isaac, herec guatemalského původu, si zahrál v X-Menech i Star Wars, ale vybavíte si ho asi nejvíce z Ex Machiny. Nyní dokončuje očekávanou Dune. 9. března sfoukne na dortu 41 svíček. Ve stejný den slaví Juliette Binoche 56. narozeniny. Francouzským šarmem okouzlila své fanoušky třeba v Čokoládě nebo Anglickém pacientovi, za kterého byla oceněna Oscarem. Neuvěřitelné 62. narozeniny čekají 10. března Sharon Stone, která se stále snaží udržet mladistvý půvab, což se jí skutečně daří. Na své ikonické role z 90. let sice v pozdějších letech nenavázala, ale její jméno v Hollywoodu stále rezonuje. Dáma, jejíž hvězda stále nehasne, je bezpochyby Glenn Close. Svět podle Garpa, 101 dalmatinů, Nebezpečné známosti, Osudová přitažlivost, to vše jsou úspěšné snímky, ve kterých se objevila. 19. března oslaví 73. narozeniny. Dočkala se 7 nominací na Oscara a stále je aktivní, tak uvidíme, zda se někdy sošky dočká.

Aaron Eckhart bude mít 52 let 12. března. Jeho nezaměnitelná tvář se objevila ve filmech Temný rytíř, Erin Brockovich, Koření života či Děkujeme, že kouříte. Ansel Elgort má sice o polovinu méně, 14. března ho čekají 26. narozeniny, ale už si vybudoval velice slušnou kariéru. Fanoušky si získal díky Hvězdy nám nepřály či Divergence, ale svůj talent potvrdil v náročnějších snímcích Baby Driver a Stehlík. Brzy se na něj můžeme těšit v novém West Side Story. 

V březnu slaví spousta herců, kteří nejvíce zářili v devadesátých či osmdesátých letech, ale dodnes se na ně nezapomnělo a sem tam se role dočkají. Kurt Russell pomalu ale jistě spěje k sedmdesátce, ale ta ho čeká až příští rok. Jeho filmografie čítá nyní rovných 100 kousků, a i když největší slávu má dávno za sebou, takový Tarantino na něj nezapomíná. 17. března ho čekají 69. narozeniny. Ve stejný den bude Gary Sinise slavit o čtyři roky méně. Nejslavnější je jeho role z Forresta Gumpa, O myších a lidech, později vystupoval v Kriminálce New York. A i Bruce Willis oslaví 65. narozeniny, bude to 19. března. Drsňák s (většinou) holou hlavou se objevil v celé řadě legendárních snímků, jako jsou Pulp Fiction, Dvanáct opic, Smrtonosná past, Šestý smysl, nevyhýbal se ale ani sci-fi (Pátý element) či romantice (Armageddon). I nyní má rozpracovaných pět projektů, takže jeho fandové se mají stále na co těšit. Gary Oldman se dočká 21. března 62. narozenin. Držitel Oscara za Nejtemnější hodinu vyniknul třeba v Drákulovi, Leonovi, Jeden musí z kola ven, či Harry Potterovi. A ještě je tu Matthew Broderick, který ve stejný den oslaví 58 let. Manžel Sarah Jessicy Parker má sice známou tvář, ale je těžké si ho vybavit v jedné zlomové roli, protože ta vlastně nikdy nepřišla. Každopádně se objevil třeba ve filmech Godzilla, Propadlí lásce či Stepfordské paničky.  

(Foto z filmů: Suburbicon: Temné předměstí, Baby Driver, Strážci Galaxie Vol. 2, Dítě číslo 44)

Dcera hudebníka Phila Collinse, Lily Collins, se objevuje před kamerou odmalička. Můžeme si ji pamatovat z filmů S láskou, Rosie, Sněhurka, či Tolkien. 18. března ji čekají 31. narozeniny. O čtyři roky víc slaví 26. března její slavnější kolegyně Keira Knightley. Láska nebeská, Pýcha a předsudek, Pokání, Piráti z Karibiku, to jsou snímky, díky kterým si získala své fanoušky. Nejnověji připravuje film Misbehaviour. Slaví také “Pravá blondýnka” Reese Witherspoon, která se vymanila z romantických rolí a vytřela kritikům zrak ve snímcích Walk the Line a Divočina i v seriálu Sedmilhářky, mimo jiné je také úspěšnou producentkou. Přejeme vše nejlepší ke 44. narozeninám, které slaví 22. března. Lady Gaga je sice slavná zpěvačka, ale po úspěchu s filmem Zrodila se hvězda už s ní musíme počítat i jako s herečkou, a to rozhodně talentovanější, než jsou třeba její kolegyně Madonna či Jennifer Lopez. 28. března jí bude 34 let.

Vince Vaughn je známý hlavně svým komediálním talentem, který ukázal ve Vybíjené, Nesvatbových a Trablích v ráji. Sem tam však získá roli, kde může ukázat víc, jako například v Na špatné straně. 28. března oslaví padesátiny. Skot Ewan McGregor se může pochlubit bohatou a různorodou filmografií: Trainspotting, Star Wars, Moulin Rouge, Ostrov, ale nezalekne se ani pohádky (Kryštůfek Robin) a hororu (Doktor Spánek od Stephena Kinga). 31. března sfoukne z dortu 49 svíček. Ve stejný den oslaví Christopher Walken 77. narozeniny. Stále aktivní herec se objevil ve více než stovce snímků, zmiňme Lovce jelenů, za kterého získal Oscara, Chyť mě, když to dokážeš, Sedm psychopatů a Pulp Fiction.

Závěrem tradičně v rychlosti zmíníme hvězdy seriálů: slaví Bryan Cranston z Perníkového táty (7. března 64. narozeniny), Olivia Wilde z Doktora House (10. března 36. narozeniny), Eva Longoria ze Zoufalých manželek (15. března 45. narozeniny), Alyson Hannigan z Jak jsem poznal vaši matku (24. března 46. narozeniny), Nathan Fillion z Castle na zabití a Firefly (27. března 49. narozeniny) či “Xena” Lucy Lawless (29. března 52. narozeniny).

A na samotný závěr jsme si nechali kultovního Chucka Norrise. Více než jeho role spjaté s bojovým uměním známe všichni nejrůznější vtípky o něm. Věděli jste třeba, že dokáže spojit USA a USB?  Za předpokladu, že Chuck vůbec stárne, oslaví 10. března osmdesátiny. Ale kdo ví, jak to doopravdy je.

(Foto z filmů: Zraněná srdce, Zrodila se hvězda, Stážisti, Kryštůfek Robin, Vyměřený čas)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací