Kolik jim bude let? V dubnu slaví narozeniny představitelé Hermiony, Iron Mana i Bridget Jonesové

Připomeňme si i tento měsíc oslavence z řad hollywoodských celebrit. 
 
 
Také slavní herci stárnou, stejně jako my. Přinášíme seznam dubnových oslavenců. V těchto dnech, kdy se všichni snažíme doma zabavit, jak jen to jde, nás mohou báječně rozptýlit třeba právě filmy s našimi oblíbenými herci. Určitě vám následující seznam přinese nějakou inspiraci a narazíte na snímek, který jste už dávno chtěli vidět, nebo si ho rádi pustíte znovu.

Michael Fassbender, herec s irsko-německými kořeny, má narozeniny 2. dubna. Letos mu bude 43 let. Jeden z nejpopulárnějších herců své generace prokázal svůj talent v Prometheovi a Vetřelci: Covenant, v dramatu 12 let v řetězech či dojemném Světle mezi oceány, při jehož natáčení se seznámil se svou nynější manželkou Alicií Vikander, a také jako Magneto v X-Menech. Slaví také jeho kolega, který ztvárnil Profesora X, James McAvoy. 21. dubna mu bude 41 let. Známe ho také z filmů Rozpolcený a Skleněný, To Kapitola 2, Uvnitř tančím či Wanted. Třetího dubna slaví komik Eddie Murphy 59. narozeniny. Jistě si ho vybavíte jako Policajta v Beverly Hills. Ve stejný den slaví také nejúspěšnější představitel Baldwinovy rodiny, Alec, 62. narozeniny. Můžete mít dojem, že hrál většinou v průměrných filmech, v tom případě omrkněte jeho výkony v Jasmíniných slzách nebo Pořád jsem to já. V tomto dramatu si jeho dceru zahrála Kristen Stewart, která se proslavila sérií Stmívání, a 9. dubna se stane třicátnicí. Naposledy se nám předvedla v hororu Pod vodou.

Oslavencem je tento měsíc i představitel Iron Mana, Robert Downey Jr. Kvůli závislosti na alkoholu a drogách vypadala jeho kariéra už ztraceně, přicházel o role i partnerky, ale Robert se dal dohromady. Díky tomu mohou diváky těšit jeho skvělé výkony v Chaplinovi, Sherlocku Holmesovi, Kiss Kiss Bang Bang či Tropické bouři. Slaví 4. dubna 55. narozeniny. Ve stejný den vstoupí Hugo Weaving do klubu šedesátníků. Tento australský herec měl to štěstí, že se objevil nejen v jednom, ale hned několika kultovních filmech, respektive sériích: Pán prstenů, Matrix i Avengers. Ostatně i filmy V jako Vendeta a Atlas mraků stojí rozhodně za vidění. V Pánovi prstenů se objevili také další dva oslavenci: Sean Bean, slavící 17. dubna, má o rok více než Hugo. Herec, který se objevil také ve Hře o trůny nebo Zlatém oku, je proslulý výběrem postav, které zemřou. Dále je tu Andy Serkis, jehož jméno a ostatně ani tvář vám možná moc neřekne, ale díky CGI efektům se během své kariéry proměnil v legendární (ne)stvůry: Gluma, King Konga, Caesara v nové Planetě opic, Snokea ve Star Wars, objevil se i v Avengers. 20. dubna mu bude 56 let. A posledním oslavencem, který se v souvislosti s Avengers nabízí, je Paul Rudd, neboli Ant-Man, kterému bude 6. dubna 51 let. Máme tu ještě pár oslavenců z jiných komiksových snímků: Ron Perlman proslul jako Hellboy a 13. dubna oslaví už sedmdesátiny. Gal Gadot, původem izraelská herečka, okouzlila fanoušky jako novodobá Wonder Woman. 30. dubna jí bude 35 let. Jennifer Garner tolik úspěchů se svou Elektrou neměla, ale díky romantickým rolím v Pearl Harboru nebo Přes noc třicítkou se přesto zapsala do srdcí diváků. 17. dubna oslaví 48. narozeniny. Amber Heard se zase naposled předvedla v Aquamanovi, ale jinak svůj talent ještě nikde moc neprojevila, spíše se proslavila skandálním rozvodem s Johnnym Deppem. Tak uvidíme, zda nám předvede něco pořádného na filmovém plátně. 22. dubna jí bude 34 let. Jessica Alba zaujala ve Fantastické čtyřce i Sin City, 28. dubna slaví 39 let.

(Foto z filmů: Sněhulák, Rozpolcený, Twilight sága: Rozbřesk 2. část, Wonder Woman, Dánská dívka)

Nyní je tu řada sympatických anglických hereček: Lily James se proslavila v Panství Downton, jako Popelka a naposledy v milé komedii Yesterday. 5. dubna bude mít 31. narozeniny. Třicátnicí se 15. dubna stane “Hermiona” Emma Watson, která jako jedna z mála dětských hvězd, především pak ze ságy o Harrym Potterovi, dokázala svůj úspěch transformovat i do rolí v dospělosti. Fanoušky naposledy potěšila v Malých ženách. Ve stejný den slaví další Emma, tentokrát Thompson, které bude 61 let. Je známá z romantických klasik jako Láska nebeská nebo Rozum a cit, naposledy zazářila jako nesmlouvavá šéfka v Late Night. Renée Zellweger je sice oblíbená jako britská Bridget Jones, ovšem je rodačkou z amerického Texasu. 25. dubna ji čekají 51. narozeniny. Letos získala Oscara za film Judy, v minulosti byla oceněna také za Návrat do Cold Mountain a muzikál Chicago.

Australský držitel Oscara i Zlatého glóbu Russell Crowe svého času lámal ženská srdce svým mužným vzezřením jako Gladiátor. Poradil si i s citlivou rolí v Čisté duši, zazářil jako Noe, v Bídnících i vinařské komedii Dobrý ročník. Gratulujeme k 56. narozeninám, které bude mít 7. dubna. Jméno Patricia Arquette ještě před pár lety nikomu moc neříkalo, dokud se nedostala k jedinečnému projektu Chlapectví a neodnesla si za něj Oscara. 8. dubna slaví 52. narozeniny. O dva dny později bude mít 68 let hvězda akčních filmů z devadesátek, Steven Seagal. Další oslavenec také nejvíc zářil v legendárních filmech z 90. let, a přitom bude mít 10. dubna teprve 32 let. Haley Joel Osment byl totiž dětskou hvězdou Šestého smyslu, za který získal nominaci na Oscara, vynikl i v malé roli ve Forrestu Gumpovi, či v A. I. Umělá inteligence. I když jednou za rok nějaký projekt natočí, dny největší slávy už má nejspíš za sebou. Oproti němu Saoirse Ronan, která zazářila v Pokání jako třináctiletá, si slávu udržela až doposud, letos 12. dubna oslaví 26 let. V její filmografii dále vyniká Pevné pouto, Grandhotel Budapešť, Brooklyn a naposled Malé ženy. Ve stejný den slaví kubánsko-americký herec Andy Garcia, známý jak z Kmotra III tak z Dannyho parťáků. Bude mu 64 let. S Kmotrem je spjatý další oslavenec, Al Pacino, který se 25. dubna dočká osmdesátin. Zjizvená tvář, Vůně ženy či Ďáblův advokát, to jsou další filmy, kde zazářil.

(Foto z filmů: The Circle, Otcové a dcery, Na Chesilské pláži)

Slaví také charismatický Adrien Brody, kterého si pamatujeme nejvíc jako Pianistu, dále si jeho talent můžeme vychutnat ve Svěrací kazajce či Darjeeling s ručením omezeným. 14. dubna oslaví 47 let. O den později bude mít Seth Rogen 38. narozeniny. Je oblíbený především díky svému komediálnímu talentu, který předvedl ve filmech Superbad, Zbouchnutá či Srážka s láskou. 16. dubna slaví další komik, Martin Lawrence, 55. narozeniny. Je oblíbený díky snímkům Agent v sukni či Mizerové, kteří se letos dočkali pokračování. Éterická kráska Rooney Mara se dočká 17. dubna 35. narozenin. Partnerka Joaquina Phoenixe si projekty pečlivě vybírá, proto má poměrně zajímavou filmografii: Carol, Máří Magdaléna, Ona, a samozřejmě Muži, kteří nenávidí ženy. 19. dubna slaví další půvabná herečka, Kate Hudson. Dcera Goldie Hawn hraje především v romantických komediích jako Jak ztratit kluka v 10 dnech nebo Válka nevěst. Bude mít 41 let. Ve stejný den čekají 42. narozeniny Jamese Franca, který zaujal třeba v napínavých 127 hodinách.

Andie MacDowell, hvězda především v 90. letech, si získala srdce diváků ve filmech Čtyři svatby a jeden pohřeb, Na Hromnice o den více, ale také loni v Krvavé nevěstě. I když 21. dubna oslaví 62. narozeniny, stále je ve skvělé formě. Michelle Pfeiffer je na tom podobně a je pouze o 8 dnů mladší. Známe ji z Batman se vrací, Nebezpečných známostí či Pod povrchem. Hvězda dnů minulých je také Jack Nicholson, ale na jeho tvář i jméno se dá těžko zapomenout. Jeho role v Osvícení, Přeletu nad kukaččím hnízdem, Lepší už to nebude i Joker v Batmanovi jsou prostě legendární. 22. dubna mu bude 83 let. Čtyřicátiny oslaví 26. dubna miláček divaček z Bez kalhot a Let’s Dance, Channing Tatum. Oko mužských diváků zase vždy potěší Penelope Cruz. Španělská herečka ze snímků Volver či Kokain oslaví 28. dubna 46. narozeniny. Daniel Day-Lewis, oscarový herec proslulý absolutním ponořením se do svých postav, bude mít 29. dubna 63 let. Poslední Mohykán, Lincoln či Až na krev, to jsou snímky, kde můžete obdivovat jeho talent. Uma Thurman, múza Quentina Tarantina, se ve stejný den stane padesátnicí. Není tedy divu, že hrála v Pulp Fiction či Kill Billovi. A na závěr tu máme Kirsten Dunst, která oslaví 30. dubna 38. narozeniny. Známe ji ze Spidermana, Melancholie a Interview s upírem. Přejeme všem oslavencům pevné zdraví a skvělé role.

(Foto z filmů: Sousedi 2, Carol, Temné stíny, 22 Jump Street, Oklamaný)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací