Filmové události #14/20: X-Meni na Disney+ a SWSX na Amazon Prime

Co si pro nás tentokráte přichystal další týden v karanténě?
 
 
Nových premiér se dočkalo i pokračování Top Gunu nebo sequel ke Krotitelům duchů. S trailerem přišel animák Hurá do džungle. Ukázku přinesla i nová netflixovka. Disney + zase chystá projekt s X-Meny. A Amazon Prime přinese to nejlepší z festivalové kolekce letošního South by Southwest.

#14/20

Uplynul týden a s ním i další dny strávené v karanténě. Filmový průmysl toho momentálně nemůže moc nabídnout, ale i tak přinesly minulé dny pár zajímavých novinek, pojďme si to tedy zrekapitulovat. Prvně došlo k posunutí dat premiér dalších snímků, jmenovitě jde o díla Tiché místo: Část II, Top Gun: Maverick, Morbius nebo Krotitelé duchů: Odkaz. Ty byly všechny posunuty na pozdější data letošního roku, a některé dokonce až na příští rok, jak je tomu v případě například u Morbiuse. I další marvelovka, Black Widow, o jejímž posunutí bylo informováno již dříve, má konečně nové datum premiéry, a to 6. listopadu.

Samozřejmě by to však nebyl týden bez trailerů. Své první video nabídl například animák Hurá do džungle. Ten nabízí příběh o skupině zvířátek, kterým se změní život, když na jejich ostrově přistane mimozemšťan. Rozpustilý dětský snímek má naplánovanou českou premiéru na 20. srpen.

S druhou ukázkou přišla streamovací platforma Netflix, která představila svou novou romantickou komedii Láska, svatba, zas a znova. V ní se Jack pokouší v různých verzích též svatby udělat co nejdokonalejší den pro svou sestru, zároveň však nalézá svou vlastní lásku v milostném románku, který se teprve začne klubat. Na Netflix se tento snímek chystá už 10. dubna.

Nezahálelo však ani konkurenční Disney +. Objevily se totiž jisté zprávy, že streamovací kanál studia Disney chystá nový projekt spojený X-Meny. Dohaduje se, že by mělo jít o jejich vlastní hranou verzi těchto slavných marvelovských hrdinů, kteří donedávna patřili studio 20th Century Fox odkoupenému právě Disneym.

A na závěr se ozývá i třetí kanál, tedy Amazon Prime, který v uplynulém týdnu uvedl, že pro fanoušky chystá nabídku toho nejlepšího z plánovaného festivalu South by Southwest, čili ve zkratce SWSX. Tento filmový, herní, mediální a hudební festival byl zrušen, kvůli pandemii koronaviru. Jeho příznivci však nemusí zoufat, protože zmíněný Amazon Prime nasdílí výběr toho nejlepšího z letošního neuskutečněného ročníku.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací