Filmové události #18/20: Karlovarský festival se odkládá na příští rok a film V síti se vrací do kin

V Česku se také začínají otevírat kina.
 
 
Naopak ty americké společnosti WME začínají krachovat. Disney zase chystá hranou verzi Herkula a jiných pohádek. Pokračování Space Jamu s Bugs Bunnym pak nabídlo první plakát. Je tu i pár trailerů, třeba ten k druhé řadě seriálu Policajtky z L.A. A s ukázkou přišlo i drama The Secret: Dare to Dream. V poslední řadě je tu pak smutná zpráva, zemřel herec Irrfan Khan.

#18/20

Hned v úvodu týdne zasáhlo domácí scénu nemilé oznámení: Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech se ruší a pětapadesátý ročník se přesouvá na příští rok. Zprávu národu oznámil herec Jiří Bartoška, jakožto ředitel festivalu. Organizátoři se rozhodli akci zrušit, kvůli koronaviru a místo nového data se rozhodli pro přesunutí na příští rok. Nicméně i přes to budou některé festivalové snímky k vidění v rámci on-line programu.

Z trochu veselejší stránky. Jásat mohou fanoušci tvorby Víta Klusáka, neboť jeho nejnovější dokument V síti opět vstoupí do kin. Snímek by měl být k vidění v rámci nově provozovaných drive-in kin po celé ČR.

Filmoví fanatici však už nemusí zoufat, vláda rozhodla a česká kina se začnou otevírat. Zákon o uvolnění by měl začít platit od pondělí 11. května. Platit bude také zvláštní rozmístění diváků v sálech, aby od sebe mohli udržovat bezpečnou vzdálenost.

Naopak americká kina, jak se zdá, začínají mít problémy. Zábavní firma WME totiž ohlásila, že možná zbankrotuje, bude-li nastalá situace pokračovat. Společnost vlastní mimo jiné mnoho kin po celých Spojených státech, což by mohlo vyvolat velký problém.

Na druhé straně konkurenční Disney zase oznámilo několik nových projektů. Vesměs se jedná o hrané remaky známých pohádek. Jednou takovou je i Herkules, příběh inspirovaný řeckou mytologií. O obsazení se zatím dá pouze spekulovat. Obdobně je na tom pohádka Na vlásku, u které také chystají tzv. live action verzi.

Zpátky na velké plátno se však chystá jiná animovaná postava. A to králíček Bugs Bunny. Ten se spolu se svými zvířecími kamarády vrátí v pokračování filmu Space Jam, ve kterém se herecky proslavil i basketbalista Michael Jordan. V sequelu nazvaném Nový začátek by se pak měli objevit LeBron James nebo Don Cheadle. Premiéru má tento snímek plánovanou na příští rok.

A samozřejmě by to nebyl týden bez trailerů. Jeden takový nabídl i seriál Policajtky z L.A., který představil fanouškům svou druhou řadu. Ta by se měla začít vysílat od 8. června.

S ukázkou pak přišel i snímek The Secret: Dare to Dream. Drama, inspirované stejnojmennou knihou The Secret od Rhondy Byrne, se zaměřuje na těžce pracující ovdovělou matku dvou dětí. Té jednoho dne přivane bouřka do života tajemného muže, s jehož příchodem se vše mění. V hlavní roli se objeví Katie Holmes a Josh Lucas. Datum premiéry samotného filmu však zatím není známo, neboť bylo posunuto kvůli koronaviru.

Na závěr tu pak je jedna smutná zpráva, opustil nás indický herec Irrfan Khan. Tato hollywoodská hvězda zemřela ve věku třiapadesáti let v úterý 28. dubna na komplikace střevní infekce. Khan se proslavil v hollywoodských filmech jako Amazing Spider-Man, Pí a jeho život, Milionář z chatrče, Jurský svět nebo Inferno.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací