Filmové události #20/20: Comic-Con bude letos on-line a Noví mutanti dostali páté datum

Jsou tu i novinky k Mandalorianovi nebo HBO Max.
 
 
Letošní Comic-Con bude mít trochu jinou podobu. Marvelovští Noví mutanti se dočkali nového data premiéry. Konkurenční DC zase chystá nové seriály na kanálu CW. Lovci duchů odvysílají svých posledních sedm epizod nejdřív na podzim. Boba Fett se objeví v Mandalorianovi. A na Disney + se chystá i muzikál Hamilton. Za nedlouho se pak spustí i HBO Max, které představilo svojí originální nabídku. Tom Cruise zase plánuje točit na stanici NASA. Je tu i první ukázka k Bábovkám Radky Třeštíkové. Na závěru jedna smutná zpráva, opustil nás herec Jerry Stiller.

#20/20

Organizátoři populární konvence San Diego Comic-Con hned začátkem týdne oznámili, že letošní ročník sice poběží, ale v trochu jiné podobě. Fanoušci budou moci sledovat dění na události on-line. Ještě nebyly uvedeny detailní informace, a nebylo ani specifikováno, přes kterou platformu Comic-Con poběží, nicméně je pravděpodobné, že datum události zůstane původní a to od 23. července. Organizátoři také slibují klasické panely s herci a tvůrci, kdy rozhovory poběží virtuálně. Akce by pak měla být otevřená pro všechny, kdo by se jí chtěli zúčastnit.

Dále tu pak máme Nové mutanty, marvelovský snímek ze světa X-Menů, který se zdá být poněkud prokletý. Od původní premiéry v roce 2018 už tento film vystřídal několik nových dat a tentokráte se dočkal už pátého a (doufejme) posledního data. Původně, kvůli pandemii koronaviru, zvažovali tvůrci vypuštění přes streamovací stanici Amazon, ale nakonec se rozhodli, že přeci jen uvedou Nové mutanty v kinech, a to 27. srpna.

(Foto: Noví mutanti, Twentieth Century Fox Film Corporation) 

Konkurenční DC zase chystá nové projekty na své domovské televizní stanici CW. Zde plánuje v příštím roce uvést seriál ze světa Supermana, pojmenovaný Superman a Lois. Pořad se zaměří na životy dvou titulní populárních postav v provedení herců Tylera Hoechlina a Elizabeth Tulloch.

CW pak vlastní i oblíbený seriál Lovci duchů. Ten se měl letos na jaře po patnácti letech vysílání dočkat svého velkolepého finále. Ovšem plány mu překazil koronavirus, a tak se stihlo odvysílat 13 z původních 20 epizod. V uplynulém týdnu tvůrci oznámili, že zbylých sedm nedotočených epizod plánují odvysílat letos na podzim.

Nedávno pak také bylo oznámeno, že v druhé řadě populárního pořadu The Mandalorian, vysílaném na streamovacím servisu Disney +, se objeví slavná postava Boba Fetta. Ten je jedním z nejznámějších členů klanu mandalorianů.

Na Disney + se pak chystá i muzikál Hamilton. Tato velmi úspěšná brodwayovská show měla původně vstoupit do kin po celém světě, ale tvůrci se nakonec rozhodli pro pohodlnější cestu skrze streaming. Hamilton by se tam měl objevit již letos v červenci.

Za nedlouho, konkrétně na koci května, se také chystá spuštění streamovacího kanálu HBO Max. V rámci toho pak producenti představili širokou nabídku tohoto servisu, kam patří i originální pořady Looney Tunes, Elmo, druhá řada seriálu Doom nebo komediální snímek An American Pickle.

S nevšední novinkou pak přišel herec Tom Cruise. Ten se totiž chystá natočit první snímek ve vesmíru. Cruise uzavřel dohodu s organizací NASA a ve spolupráci s ní plánuje na jedné z jejich vesmírných stanic natočit film. Detaily tohoto unikátního projektu však zatím nejsou známy.

Nebyl by to však týden bez trailerů, a tentokráte tu máme jeden domácí. Jedná se o první ukázku k chystanému snímku Bábovky. Ten vznikl na náměty stejnojmenného románu spisovatelky Radky Třeštíkové.

A na závěr tu pak máme jednu smutnou zprávu. V pondělí 11. května zemřel ve věku dvaadevadesáti let herec Jerry Stiller. Na sociálních sítích to oznámil jeho syn, komik Ben Stiller. Mezi jeho nejznámější projekty patřil seriál Show Jerryho Seinfelda nebo pořad Dva z Queensu. Objevil se také například ve snímcích Zoolander nebo Těsně vedle, kde si zahrál po boku svého syna.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací