Jiří Mádl o natáčení filmu Deníček moderního fotra, dětech a hodinách strávených v dešti

Spousta dětí, litry ledové vody i rada Dominika Landsmana.
 
 
Léto je ideálním obdobím pro natáčení filmů. Tohoto faktu si byli vědomi i tvůrci komedie Deníček moderního fotra, kteří během letošních prázdniny pracovali na snímku na motivy stejnojmenného knižního bestselleru Dominka Landsmana. Hlavní role tatínka se chopil Jiří Mádl, kterého jsme zastihli na natáčení fyzicky náročné scény.

Dokážete si představit, že stojíte několik hodin pod proudem ledové vody a k tomu ještě musíte odříkávat naučený text? Přesně to podstoupil během natáčení Deníčku moderního fotra Jiří Mádl. A nutno podotknout, že i když scéna vznikala v létě, počasí nebylo ideální a herec pořádně promrzl. „Ano, zmrznul jsem. Všechno mi teď na tom sluníčku rozmrzá, teprve cítím, že to přichází k sobě. Když je ale člověk v nějakém tom ajfru, tak to sice vnímá, ale ne tolik, jako kdybych nic nedělal. A ten déšť pomáhá atmosféře a romantice, tak je to spíš výhoda,“ okomentoval náročné chvíle Mádl.

Jak již název snímku napovídá, natáčení se neobešlo bez spousty dětí na place. „S dětmi jsem si vždycky rozuměl, a to konečně nějakým způsobem využívám. A tady je to opravdu samé dítě, protože malého Čeňka hraje asi pět různých dětí. Do toho tady běhá malý Rambič. Je tady furt nějaké dítě. Pořád řvou, smějí se a batolí. Myslím si, že to tak hezky dělá tu atmosféru,“ prozradil s úsměvem Mádl.

Na place se Jiří Mádl potkal i s Dominikem Landsmanem, autorem knížky a předobrazem moderního fotra. Jiří se svěřil, že před natáčením mu dal Dominik radu, ať si roli postaví podle sebe a nenechá se jím moc ovlivňovat. Celý rozhovor najdete na našem YouTube kanálu ČK LIVE.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací