DC FanDome představilo novinky ke svým filmovým, televizním, komiksovým i herním projektům

Konečně víme, jak vypadá nový Batman.
 
 
Víkend plný DC, i tak by se daly nazvat uplynulé dva dny. Od soboty 22. do neděle 23. srpna 2020 totiž proběhla akce pod názvem DC FanDome, která je vlastně něco jako Comic-Con zaměřený pouze na svět DC a jeho komiksových hrdinů. Tvůrci zde odkryli ukázky a detaily k chystaným projektům všeho druhu.

V první řadě tu máme SnyderCut Ligy spravedlnosti čili očekávanou verzi Zacka Snydera tohoto snímku z roku 2017. V klipu se představili oblíbení hrdinové, tentokráte však v trochu pozměněné verzi známého příběhu. Za doprovodu písně Hallelujah se postupně odkrývaly střípky nově vzniklého děje a superhrdinové jako Batman, Superman, Flash, Cyborg, Aquaman či Wonder Woman byli rázem viděni v novém světle. Film bude možné zhlédnout na HBO Max v příštím roce, konkrétní však datum zatím nebylo určeno.

Dále je tu Wonder Woman, prozatím jediná dámská členka Ligy spravedlnosti. Tu mohli diváci vidět i v jejím samostatném díle, jehož sequel, pojmenovaný Wonder Woman 1984, by měl, po četných posunech, vstoupit do kin na začátku letošního října. DC FanDome pak představil již druhý trailer k tomu snímku. Vedle Gal Gadot coby protagonistky na sebe strhla světlo i Kristen Wiig jako záporačka Cheetah, již mohli fanoušci poprvé vidět v její gepardí podobě.

Třešničkou na dortu pak byla ukázka k novému Batmanovi s Robertem Pattinsonem v titulní roli populárního superhrdiny. Režisér Matt Reeves a Pattinson uvedli fanouškům snímek. Pattinson se představuje jako mladší a jiný Batman, než jakého jsme znali doposud. Po jeho boku se pak objeví Zoë Kravitz, Colin Farrell, Paul Dano, Andy Serkis či Jeffrey Wright. Snímek by měl být uveden do kin na podzim příštího roku.

Dalším chystaným projektem The Flash, film o stejnojmenném rychlém hrdinovi. Titulní roli si po Lize spravedlnosti zopakuje Ezra Miller, který také spolu s režisérem a scenáristkou pohovořil v rámci akce o chystaném snímku. Ten by měl podle jejich slov díky tzv. Flashpointu (který se zabývá paralelními světy) otevřít dveře různým verzím známých hrdinů. Jedním takovým je třeba Batman v podání Michaela Keatona, jehož potenciální role v příběhu byla oznámena již před pár měsíci. Tvůrci také představili náčrty nového kostýmu Flashe.

S novinkami přišlo i pokračování Sebevražedného oddílu, které vzniká pod vedením Jamese Gunna (Strážci Galaxie). Kromě plakátu a krátkého klipu z natáčení, bylo představeno i celé oficiální obsazení snímku. Objevit se zde tedy mají Viola Davis, Joel Kinnaman, Michael Rooker, Flula Borg, Margot Robbie, Idris Elba, Peter Capaldi, Pete Davidson, Nathan Fillion, Sean Gunn, Jai Courtney nebo John Cena a mnozí další. Sebevražedný oddíl 2 má naplánovanou premiéru na příští léto.

Očekávaným filmovým projektem je i Black Adam, ve kterém si titulní roli střihne Dwayne Johnson. Ten ve svém panelu představil krátký klip s ukázkou své postavy. Dále odkryl, že v příběhu by měla hrát důležitou roli hrdinská skupina Justice Society, z jejichž komiksových členů se tu objeví Atom Smasher, Hawkman, Doctor Fate a Cyclone. Atom Smahera ztvární Noah Centineo, zbylí tři zatím nebyli obsazeni.

Vedle snímků pak byly představeny i ukázky k hrám. Jmenovitě šlo o Suicide Squad: Kill the Justice League a Gotham Knights, obojí inspirované DC komiksy. V tom prvním mohli fanoušci zahlédnout třeba populární Harley Quinn.

Ze seriálového světa se pak hovořilo o Batwoman, konkrétně o druhé řadě tohoto pořadu. V té byla obměněna hlavní hrdinka, neboť Ruby Rose odstoupila z titulní role. Nahradila jí Javicia Leslie, která ztvární trochu jinou Batwoman jménem Ryan Wilder, postavu nově vytvořenou pro účely seriálu.

Samostatný panel pak měl i televizní Flash. Jeho natáčení bylo z důvodu pandemie přerušeno před koncem šesté řady, a tak se jejich posledních pár epizod stane součástí chystané sedmé řady. Tvůrci tak mohli diváku představit i pár krátkých ukázek a dosud nezveřejněných scén.

Novinky nabídl i pořad Titans, který se točí kolem skupinky mladých hrdinů vedených Dickem Graysonem, bývalým Robinem a někdejším pomocníkem Batmana. V chystané třetí řadě by se měla objevit Barbara Gordon, dcera slavného komisaře Jamese Gordona a komiksová Batgirl. V této dějové linii prý bude následovat ve šlépějích svého otce. Další přírůstkem pak bude postava Dr. Jonathana Crana známého spíše jako Scarecrow. Velké vzrušení pak vyvolalo odhalení hlavního záporáka nové sezóny, kterým se stane někdejší člen Titánů Jason Todd, který také býval Robinem. Ten po odchodu z týmu převezme známé komiksové altergo Red Hood.

DC pak také představilo své komiksové novinky, a jaké příběhy chystá do budoucna. Plánuje se například komiksový čtyřdílný miniseriál o Batmanovi. Tento víkend však proběhla pouze první část DC FanDome, ta druhá je naplánovaná na 12. září a měla by odhalit něco více především ze seriálového světa, ale i filmů a dalších projektů.

(Úvodní foto: DC FanDome, The Suicide Squad)

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací