Největší dar, Smečka, Léto patří rebelům a Mlsné medvědí příběhy se představily na Zlín Film Festivalu

Bohové, hokejisté, chlapec na prázdninách i hladoví medvědi.
 
 
Zlín Film Festival, a především jeho návštěvníci, za sebou mají Festivalový premiérový víkend, v rámci něhož se představily hned čtyři nové snímky, a to Největší dar, Smečka, Léto patří rebelům a Mlsné medvědí příběhy. Některé z nich mohli diváci vidět v opravdu velké předpremiéře.

Dopolední zahájení pro děti patřilo premiéře pohádky Největší dar, za kterým stojí režisérské duo Marta Santovjáková Gerlíková a Daria Hrubá. Příběh nás přenese do dob, kdy zemi ovládali pohanští bohové a bohyně. Ve snímku, který v běžné kinodistribuci uvidíme až příští rok, se představí Bolek Polívka, Sabina Rojková, Chantal Poullain-Polívková, Anna Polívková, Radek Melša, Jiří Dvořák, Radim Fiala, Zuzana Slavíková,Drahomíra Hofmanová a mnoho dalších. Výše zmínění herci pohádku ve Zlíně i osobně uvedli.

Sobota patřila sportovnímu dramatu z hokejového prostředí Smečka, kdy sledujeme osud šestnáctiletého Davida, který se po přestěhování a nástupu do nového týmu musí vypořádat s šikanou. Ústřední dvojici ztvárnili dva Tomášové, a to Tomáš Dalecký a Tomáš Mrvík. Oba mladí talentovaní herci se stali na ZFF i letošními „young stars“. Hereckou a tvůrčí delegaci, která se prošla po červeném koberci před zlínským Kongresovým centrem, dále doplnili Václav Vašák, Anastasia Chocholatá, Denisa Biskupová, Vlastina Kounická Svátková a další. Nechyběl ani skutečný hokejový tým, jehož členové si též ve filmu zahráli. Smečka bude v českých kinech k vidění od 8. října 2020.

Nedělní dopoledne bylo vhodné jak pro teenegery, tak pro ty nejmenší. Pro trochu odrostlejší publikum je určeno rodinné dobrodružství Léto patří rebelům. Jedenáctiletý Jonáš touží strávit letní prázdniny na Slovensku s dědou Bernardem. Maminka má ale trochu jiné plány, proto se rozhodne Jonáš jednat. Mlsné medvědí příběhy jsou naopak určeny pro malé kluky a holky. Dva medvědi, velký Nedvěd a mrňous Miška spolu zažívají ty nejbláznivější dobrodružství s jediným cílem, pořádně si naplnit bříška. Hlasy roztomilým huňáčům propůjčili Lukáš Příkazký a David Novotný. Věčně hladové kamarády uvidíme nejen již za pár dnů v kinech, ale příští rok i jako Večerníček.

Zástupci všech zmíněných projektů se navíc sešli na neformální tiskové konferenci, kde svá díla v krátkosti představili. Fotogalerie ze setkání je umístěna i na našem FB profilu.

Tyto stránky využivají cookies, aby mohly nabídnout relevantní informace pro vás. Dalším setrváním s tímto souhlasíte, máte však možnost cookies zakázat. Přijmout Více informací